Provedite Uskrs uz posebnu ponudu Hotela Olympia uz tradicionalne Vodiške žudije

Vodički žudiji postaju prepoznatljiv dio turističke ponude ovog kraja te svojevrstan brand o kojem se već priča i izvan lokalnih granica. Festival žudija počeo se održavati s ciljem prikazivanja uskršnjih običaja i običaja čuvanja Kristova groba, čime se pridonosi očuvanju tradicije, vjere, ali i kulturnoj i turističkoj promidžbi Dalmacije, Hrvatske pa i šire.

Žudiji su mladići odjeveni u uniforme rimskih vojnika koji u Svetom Trodnevlju čuvaju Kristov grob, po uzoru na rimske vojnike koje spominje Matejevo evanđelje. Običaj čuvanja Božjeg groba u naše krajeve stigao iz Italije.

Pripremljen je desetodnevni bogati program koji traje od 24.03. do 02.04. Tijekom trajanja festivala izmjenjuju se družbe čuvara Božjeg groba prikazujući svoje jedinstvene pasionske običaje, svoju odoru i narodnu nošnju, te raznolike napjeve vezane uz vrijeme Uskrsa.

Za  vrijeme trajanja manifestacije Hotel Olympia i Olympia Sky pripremili su za vas prigodan paket smještaja. Ponuda vrijedi za period 0d 26.03. do 08.04. za smještaj u Hotelima Olympia i Olympia Sky. Navedena ponuda uključuje gratis masažu, gratis parking i besplatno korištenje fitness centra. Detalje ponude možete pogledati ovdje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...