Pupić-Bakrač: “Zašto nakon 12 dana od otvaranja ponude za koncesiju u Gaženici javnost nije upoznata sa detaljima ponude?”

“Nije mi jasno zašto nakon 12 dana od otvaranja ponude za koncesiju u Gaženici javnost nije upoznata sa detaljima ponude. Nije mi  jasno ni zašto se ta ponuda uopće razmatra ako je s ponuđačem raskinut predugovor o koncesiji za luku Gruž zbog nepoštivanja potpisanog. Zar je moguće da taj isti ponuđač osnuje novu tvrtku i uija vuk magare, njegova ponuda se uzima kao pravovaljana !? Što će nakon Gaženice osnovati treću tvrtku pa se javljati na natječaje u Hrvatskoj ? Zabrinutost se još multiplicira kada znamo da o davanju u koncesiju odlučuje sedmeročlano povjerenstvo po tko zna kojem ključu a da cijeli proces vodi Robert Škifić koji je naslijedio Stanislava Antića nakon što je svojevremeno nasilno svrgnut. O Škifićevom liku i djelu najveći živući zadranin Stanislav Antić više puta se eksplicite izjasnio. Kako to da se u Zadru za sve kapitalne projekte javljaju isključivo turski investitori?  Budući da je u Turskoj sve pod čvrstom Erdoganovom rukom kako će se te investicije u konačnici reflektirati ? Tako nam Bog pomogao sa cijelim ovim košmarom”, kaže županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač koji je uputio Zadarskoj županiji zahtjev da dobije na uvid jedinu ponudu za koncesiju u Gaženici, otvorenu 15. veljače, tvrtke Zadar International Port Operations d.o.o. iza koje stoje turski investitori.

“Budući da Zadarska županija ne posjeduje traženu informaciju, prema Zakonu o pravu na pristup informacijama, proslIjeđujem Vam zahtjev”, proslijedili su iz Županije na adresu Jelene Bakočević u Lučkoj upravi Zadar.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...