Savjetnik za javnu rasvjetu Grada Zadra imat će plaću 6 tisuća kuna

Najprije je Grad Dubrovnik tražio profesionalnu kuhačicu kave, a sada se niz čudnih natječaja nastavlja. Grad Zadar tako traži savjetnika za javnu rasvjetu. Što bi on trebao raditi, građanima i nije baš jasno…

Grad Zadar natječajem traži savjetnika za javnu rasvjetu. Građanima baš nije jasno što bi bila njegova funkcija, a kako se pod mjestom savjetnika često zna progurati ono što se popularno zove ‘uhljebljivanje’, na takve se natječaje puše i na hladno.

“Mislim da je to nejasno. Mislim da je to kopiranje onoga što Bandić radi u Zagrebu. Traže velike savjetnike za sve skupa”, kaže Josip Vlahović iz Zadra.

“Savjetnik za javnu rasvjetu? Pa to pripada Elektri. Sad treba nama nekakav savjetnik koji će od našeg poreza, da prima plaću, da sjedi i ne zna što da radi”, Divna Schuler, Ražanac.

U gradskom odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša objašnjavaju da se po donešenoj stručnoj sistematizaciji onaj koji vodi i nadzire upravljanje javnom rasvjetom mora zvati savjetnikom te da nije riječ o novom radnom mjestu.

“Nije riječ o novom radnom mjestu…Već se pojavila potreba za tim radnim mjestom nakon odlaska osobe u mirovinu”, Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra.

Pročelnik pojašnjava da zadatak savjetnika nije tek trivijalna noćna šetnja gradom, nego da uz nadzor koncesionara za održavanje javne rasvjete operativno vodi i kompleksnije poslove.

“Izradu razne dokumentacije, projekata u cilju održavanja javne rasvjete, zapravo u potrebi za progušćivanjem javne rasvjete, izradu projekata za zamjenu dotrajalih vrsta javne rasvjete novim, što smo po zakonskim obvezama Zakonom o svjetlosnom onečišćenju obvezni provoditi”, dodaje Dujela.

Oporbeni vijećnici ipak zadržavaju dozu sumnje.

“Postoji mogućnost da će se ovdje zaposliti neki kvalitetni kadar, ali nažalost povijest i nažalost proteklih 20 i nešto godina u Gradu Zadru nas podsjećaju da bi ovdje jedna od bitnih stavki koja nedostaje u ovom natječaju trebala biti i HDZ-ova članska iskaznica”, Erol Gaši, gradski vijećnik SDP-a.

A novi stručni savjetnik bi prije svega trebao imati diplomu inženjera elektrotehnike i najmanje tri godine radnog iskustva na sličnim poslovima. Plaća bi mu bila oko 6 tisuća kuna, ali dodatak za noćni rad i obilaženje nije predviđen, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...