Šime Erlić: “Želimo ojačati IT zajednicu u Zadru”

Grad Zadar dobit će CORE HUB, suvremeno opremljeni informatički prostor koji će se nalaziti u studentskom domu Sveučilišta u Zadru. Naveden prostor najveći je output prekograničnog projekta koji Zadar realizira s partnerima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Cilj ovog projekta je jačanje IT zajednice u Zadru. IT sektor u Zadru je u povojima i mi ga želimo ojačati. Imamo pozitivnih primjera iz prakse koji nam pokazuju da se može uspjeti. Za razvoj IT sektora nije potrebna velika infrastruktura, ali su zato potrebni ljudi, kaže pročelnik upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra Šime Erlić te dodaje:

Sveučilište u Zadru pokrenulo je IT studij “Informacijske tehnologije”. S Core Hubom nama je cilj stvoriti jedan prostor gdje će se studenti povezati s poduzetnicima, gdje će se održavati specijalizirane radionice i kao i u svim hub prostorima raditi. Svjesni smo da je naša IT scena mala i krhka, a projektima poput ovoga želimo stvoriti okruženje da Zadar bude privlačan kadrovima iz ovog sektora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...