Širi se val dobrote; Za pomoć Lauri Dragaš organizira se humanitarna priredba u Tribunju

Nakon što je 18-godišnja Laura Dragaš iz Briševa u HTV- ovoj emisiji Labirint hrabro progovorila o teškim uvjetima u kojima živi njezina četveročlana obitelj te zatražila pomoć, pokrenula se lavina dobrote. Akciji su se priključi i Tribunjci pa će se u nedjelju, 25. veljače u Kulturnom centru s početkom u 19 sati održati humanitarna priredba čiji će kompletan prihod biti uplaćen za pomoć obitelji Laure Dragaš iz Briševa.

Organizatori humanitarne priredbe su Općina Tribunj i Tursitička zajednica te Kulturna udruga Tribunj, a nastupat će polaznici Dramske radionice, kantautor Mile Perkov, Ženska klapa ‘Oršulice’ iz Vodica, Kulturna udruga ‘Vodiške perlice’, pjesnik Dinko Škevin i drugi izvođači, piše Infovodice.

Moderator večeri je Nikola Urukalo, a sponzori Cvjećarna Jasmin Vodice, Mesnica Jareb Tribunj  i Pekara Tribunj.

Potresna životna priča prenosi se ovih dana medijima, a iskrenost i skromnost 18-godišnje Laure koja se obratila široj domaćoj javnosti za pomoć nije nikoga ostavila ravnodušnim.

Prije nekoliko dana Laura Dragaš napunila je osamnaest godina. I dok se na ulici ova maturantica Turističke škole u Zadru ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjaka, po mnogo čemu nije poput drugih. O svom životu i odrastanju u siromaštvu ova mlada i hrabra djevojka odlučila je javno progovoriti, piše HRT.

Njezine teške životne prilike za mnoge one koji je znaju iz grada i škole, bit će iznenađenje. No, shvatila je da ovako više ne može.

Mala trošna kućica, njihov je dom. Kuhinja od svega nekoliko četvornih metara jedini je prostor koji se grije. Soba u kojoj spava cijela obitelj nalazi se na drugoj strani dvorišta. Na otvorenom je umivaonik i wc. Ovdje svega nedostaje osim Laurine volje da se nešto uskoro promijeni.

Njezini roditelji nisu im uspjeli osigurati  ono najpotrebnije. Otac je radio u građevinskom sektoru, prije nekoliko godina postao je višak i ostao bez posla. Majka se uspijeva zaposliti samo u sezoni.

Laura je odavno naučila da je život borba. Naučila je i da imati pravo na nešto, ne znači da ćeš ga i ostvariti. Put do toplijeg doma je težak. Ni kućica u kojoj žive nije njihova. Za pomoć su se obratili na brojne adrese. Njihove oči sada su uprte prema gradu Zadru, piše HRT.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...