Cestitka_Uskrs

Skelin nakon poraza na Višnjiku: “Moja ostavka je na stolu!”

Reprezentacija Ivice Skelina u Zadru je doživjela poraz izgubivši od Rumunjske s 56:58 te  najvjerovatnije ostaje bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

”Opet isti scenarij kao u prve dvije utakmice. Neefikasnost u napadu, imali smo šut za tri poena niti 8 posto, imali smo mnogo otvorenih šutova i lijepo vodstvo u trećoj četvrtini i bili smo u prilici da usmjerimo utakmicu. Rumunji su se vratili, pritisak je bio sve veći na nama. Imali smo i zadnji šut”, rekao je Skelin.

”Cijelu smo utakmicu muku mučili sa šutom, i tu razliku 34:22 nismo napravili na krilima pozicionog napada i šuta. U tom trenu smo dobili laganih sedam poena zaredom, skupili su nam dvaput skok u napadu i ušli su nam u rezultat. Kad su se vratili, psihološka prednost je bila na njihovoj strani. Možda smo trebali biti strpljiviji, odložiti neke trice, prebacivati stranu… Pilepić i Krušlin su klasični šuteri, zabraniti im to nije pametno. Trudili smo se spuštati loptu dosta ispod koša, Rumunji su to osjetili i skupljali se i nismo imali koša iz reketa”, kazao je izbornik i dodao: dodao:

”Igračima je najteže jer su opet došli s velikom željom i entuzijazmom. Kao da nas ta želja svaki put sputava i odreže krila, onda se naša košarka pretvori na košarku od 60 poena jer nam fali lepršavosti i odlučnosti. Dok to breme ne skinemo, neće biti sreće.”

Ostavka?

”To morate pitati Savez, moja ostavka nikada nije bila problem. Pričat ću s čelnim ljudima i večeras i sutra, jutro će biti sigurno pametnije. Nisam taj koji odlučuje o svojoj sudbini. Nisam sam sebe doveo pa prema tome neću ni sam sebe odvoditi. Moja ostavka je uvijek na stolu, ona je najmanji problem”, zaključio je Skelin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...