Snijeg paralizirao dijelove Hrvatske, a tek je počelo; Evo što donose idući dani

Ovaj tjedan diljem Hrvatske vladat će pravi zimski uvjeti, snježni pokrivač na kopnu će biti sve veći, u gorju će biti i više od metar snijega, a snježnih oborina bit će i na sjevernom Jadranu gdje se očekuju i jake i olujne bure. Zbog svega ovoga dežurne službe i meteorolozi upozoravaju – ne krećite na put ako ne morate, stanje na cestama je daleko od idealnog.

Vrijeme se ovaj tjedan neće drastičnije mijenjati. Štoviše, državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je Meteoalarm za više područja zemlje – regija Kvarnera i primorja je u crvenom zbog vrlo jakog i olujnog vjetra. Očekuju se udari od 65 do 120 km/h. Tu je i upozorenje za obilne snježne oborine i gustu maglu, donosi Net.hr.

Nastavljaju se minusi i snježne oborine

Vremenske prilike neće se mnogo mijenjati, srijeda donosi novi snijeg, a temperatura ostaje između -1 i 2 na kopnu. Podjednake vrijednosti, a i vrijeme, bit će i u središnjoj Hrvatskoj, pri čemu će snijega više biti u okolici Zagreba nego u samom gradu, gdje je najveća vjerojatnost njegova zadržavanja na tlu navečer i u noći na četvrtak.

Još obilnijega snijega bit će u gorju. Padat će i u unutrašnjosti Istre, a mjestimice i na sjevernom Jadranu, gdje će biti i kiše. Malo hladnije od prosjeka za ovaj dio veljače bit će i na kišovitom srednjem Jadranu, gdje su mogući i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom, a i snijeg, koji će češći biti u unutrašnjosti Dalmacije.

Vikend u debelom minusu

Četvrtak i petak će biti oblačni, vjetroviti i hladni, uz sve deblji snježni pokrivač. U gorju će snijega biti i više od metra, a valja upozoriti i na mjestimične 2, 3, pa i više puta veće zapuhe. Od subote manje snijega pa i oblaka, ali i niža temperatura – uz cjelodnevne minuse i temperature kakve smo rijetko viđali u posljednjim danima veljače.

Zbog olujnog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet. Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji te zaleđu Dalmacije, javio je HAK. Zbog niskih je temperatura moguća poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...