Stigla polarna zima; Zadar će se sutra probuditi na minus 4 stupnjeva

Polarni val koji je najavljen jutros je stigao u Lijepu našu te su diljem zemlje zabilježeni debeli minusi. Hrvatska se jutros, kako je i najavljeno probudila pod debelim minusima. Logično, najhladnije i to baš onako polarno bilo je na Zavižanu gdje je u 7 sati zabilježena temperatura -17,2 stupnja Celzija. Onoliko koliko se, primjerice, sredinom idućeg tjedna očekuje i u drugim gradovima Lijepe naše.

Na Puntijarki je, pak, zabilježeno minus 14,5 stupnjeva dok je kod mjernog mjesta Parg-Čabar izmjereno -12 stupnjeva.

Najhladniji grad u Hrvatskoj bile su dakako Delnice u kojima je temperatura u 7 sati iznosila -11 stupnjeva Celzija. Odmah iza Delnica su Plitvička jezera s -10 stupnjeva, a potom Gospić s -9 te Otočac s -8,6 stupnjeva. Dodajmo im još i Krapinu s -8 stupnjeva.

Primorje i Dalmacija jutros su jedini dijelovi u kojima su se građani probudili s pozitivnim temperaturama, a najtoplije je bilo na Prevlaci gdje je izmjereno 8,5 stupnjeva Celzija. U Zadru je jutros bilo -1 stupanj, tijekom dana biti će -2 stupnjeva, dok će se prema večeri temperature dodatno spuštati, pa ćemo se sutra probuditi na -4 stupnja, a u utorak na čak -5.

Upozorenje meteoalarma

Danas se očekuje pretežno oblačno, vjetrovito i hladno. Na Jadranu povremeno susnježica i snijeg, a u Dalmaciji, posebice južnoj, još mjestimice i kiša, dok će se u Istri zadržati uglavnom suho. Povremeno će snijeg padati i u gorskoj Hrvatskoj, a u ostatku unutrašnjosti moguć je tek rijetko. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu jaka bura s olujnim, podno Velebita i s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -8 i -3, a na Jadranu od -1 do 5 °C, izvještava DHMZ.

Idući tjedan bit će daleko hladniji pa će se tako prema upozorenju meteoalarma jako opasno vrijeme zadržati na Kvarneru, a ono opasno s riječke regije proširiti i na karlovačku i zagrebačku regiju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...