Stipi Žuniću pripala čast otvorenja prve atletske dvorane u Hrvatskoj

Sandra Perković i Stipe Žunić otvorili su danas atletsku dvoranu na Zagrebačkom velesajmu. Prva je to takva dvorana u Hrvatskoj i konačno će domaći atletičari moći trenirati u nešto primjerenijim uvjetima nego dosad, ali i održavati dvoranska natjecanja. Sva dosadašnja dvoranska prvenstva Hrvatske održavala su se u Mađarskoj i Austriji.

“Atletika već jako dugo zaslužuje ovakvu dvoranu. Sljedećeg tjedna atletičari iz Slovenije doći će održati svoje prvenstvo u njoj”, rekla je Sandra Perković. Ona ipak dvoranu neće moći koristiti. Njene dimenzije premale su za bacanje diska. No moći će je koristiti bacač kugle Stipe Žunić.

”Meni će ovo jako puno koristiti jer imam i dvoransku sezonu”, rekao je i krenuo u inspekciju bacališta. Nisu mu se baš svidjela ispupčenja na krugu za bacanje.

“Ovo nije natjecateljski krug, više improvizirani, ali može se izbrusiti”, zaključio je i koracima premjerio udaljenost koju ima na raspolaganju. Kraj mu je na udaljenosti svjetskog rekorda.

Dvorana ima kružnu stazu u duljini od 200 metara za četiri natjecatelja, te još šest staza duljine 60 metara. Uz bacališta kugle tu su i zaletišta za skokove u dalj, vis i s motkom. Dvorana ima garderobe za sportaše te tribine za 300 gledatelja.

“Ovaj paviljon je bio derutan, krov je prokišnjavao, zidovi su imali rupe, a sada imamo lijepu dvoranu”, rekao je Marko Jakopović, predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza.

U obnovu i opremanje paviljona uloženo je nešto više od 13 milijuna kuna, a sa Zagrebačkim holdingom potpisan je ugovor o najmu na pet godina. Atletičari se nadaju da to znači i da je ova dvorana samo privremeno rješenje i da će na Sveticama dobiti puno bolju i opremljeniju dvoranu. Ne otme li im Svetice Hrvatski nogometni savez.

“Dozvolite mi da budem malo samozatajan što se tiče Svetica. Sad vam mogu najaviti da će se ovdje za mjesec dana otvoriti i boksački centar, a dao sam nalog i za projektiranje doma rukometa”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je otvorenje prepustio sportašima ustvrdivši da bez Sandre Perković ne bi bilo ni ove dvorane, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...