Super Chicks ispustile final four

Proteklog vikenda u Sisku je odigran posljednji turnir regularnog dijela prvenstva 1. HMNLŽ. Iako su na put otišče s visokim ambicijama braneći treću poziciju igračice Super Chicksa vraćaju se praznih ruku i s gorčinom ustima.

Naime djevojke Luke Marinovića u Sisak su stigle na diobi trećeg mjesta zajedno sa Split Tommyem, ali nisu uspjele osvojiti taj bod s kojom bi osigurale playoff prvenstva. U prvom susretu poražene su od MC Plusa 7:0, u drugom susretu “Čiksice” su čak imale vodstvo protiv Alumnusa, ali su ipak na kraju poražene 5:2, dok ih je u posljednjem kolu svladao Split Tommy 7:0, tri poraza Čiksica iskoristila je zagrebačka Uspinjača te se na kraju ugurala među četiri najbolja sastava zahvaljujući boljem međusobnom omjeru.

Iz Super Chicksa kazali su da ovu sezonu mogu ocjeniti neuspješnom, gledajući prošlu sezonu koju su završili na četvrtoj poziciji.

Kratki osvrt dao nam je i trener Luka Marinović:

Nismo izborili taj završni turnir koji smo si nekako prije početka sezone postavili kao cilj. Imali smo na kraju tri teške utakmice u kojima smo hvatali taj jedan bod da osiguramo Final Four, ali nismo u tome uspjeli. Mislim da možemo i malo žaliti za tim jer smo nakon prva dva turnira imali pet pobjeda i 15 bodova i zaista je šteta što nismo uspjeli osigurati plasman među prve četiri ekipe što bi igračicama bila velika nagrada za sav uložen trud kroz sezonu.“ te naglasio kako su mogli i više:

Mislim da ne možemo biti baš previše zadovoljni kada se osvrnemo unatrag na ovu sezonu. Igrali smo na dva jaka turnira, Zagreb Winter Cup i Kutija šibica, gdje smo imali veliku priliku ući u polufinala tih natjecanja, a nismo u tome uspjeli. Na kraju se nismo plasirali niti na završnicu 1. HMNLŽ što nam je bilo nekako najvažnije od svega. No, nećemo tugovati ni za čim. Imamo puno mladih cura koje su voljne raditi i napredovati i mislim daje pred nama jedna svijetla budućnost. U lipnju bi trebalo krenuti i prvo Kup natjecanje za žene što bi nam ujedno trebalo biti i prvo okupljanje u novoj natjecateljskoj sezoni“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...