Sutra rižot od plodova mora u 200-litarskom loncu, porcija 10 kuna!

Obavještavamo vas kako će se sutra u jutarnjim satima u atriju palače Cedulin na poseban način zatvoriti ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine Festival u Zadru.

Tijekom zadnjih sedam dana svako se jutro i navečer u natkrivenom i grijanom atriju palače Cedulin moglo uživati u gastronomskim delicijama od ribe, koje su spravljali chefovi mnogih restorana te Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar. Prvoklasnu tunu za ovu su priliku osigurale tvrtke Jadran tuna i Pelagos Net Farma, dok je Cromaris dao plavu ribu. Uvijek svježe povrće za maštovite kombinacije jela osiguravao je OPG Matak, a kombinirala su se i sljubljivala sa začinima i prilozima Matak Tartufa, Šinjorine Smokve, zadarskih uljara te čuvenim cvijetom soli Solane Nin. Uz vina zadarskih vinara mogao se kušati i čuveni sir Paške sirane. Za one koji vino ne preferiraju, bezalkoholna pića i originalni Maraschino nudila je Maraska. Svi se navedeni proizvodi ujedno mogu i kupiti na štandovima u istom prostoru.

Čaša vina ili dvije čaše soka, odnosno glavno jelo košta 10 kuna, a sav prihod od ove degustacije namijenjen je za humanitarne svrhe Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga iz Zadra. Do danas je na ovaj način prikupljeno više od 17.000 kn.

Iako će prostor eno-gastro kutka biti otvoren za degustacije i kupnju i u subotu navečer, sutra će u jutarnjim satima s početkom u 9:30 sati početi kuhanje rižota od plodova mora u velikom 200-litarskom mega-loncu. Prema procjeni, prve porcije bit će zgotovljene već oko 10:30 sati i prodavat će se za 10 kn.

Veliki rižoto posebno za ovu priliku pripremati će chef ribljeg restorana Fešta na otoku Žutu Zoran Jajac-Bizon, koji je od prošle subote svaki dan na cooking showu u 11:30 sati oduševljavao svojom gastronomijom posjetioce atrija Cedulina. Zoran Jajac-Bizon pionir je moderne gastronomije na ovim prostorima, aktivan još od osamdesetih godina prošlog stoljeća, kad je zvanje brusio u čuvenom šibenskom restoranu Bevanda. Potom je otvorio i uspješno vodio restoran Bizon na otoku Murteru, a 1998. i riblji restoran Kaptol u Zagrebu. Već 1999., nepunu godinu dana nakon otvorenja, Kaptol je proglašen najboljim ribljim restoranom u Zagrebu. Vlasnik je brojnih državnih, regionalnih i međudržavnih priznanja iz gastronomije.

Pozivamo sve Zadrane i goste da tijekom sutrašnjeg lijepog subotnjeg jutra navrate do atrija palače Cedulin, kušaju izvrstan riblji rižoto i popiju čašu jednog od jedanaest biranih zadarskih vina te kupnjom bona od 10 kn i novčano doprinesu iznosu kojeg će Turistička zajednica grada Zadra, organizator i nositelj Tuna, Sushi & Wine Festivala donirati Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga iz Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...