Tjedan dobrodošlice za 80 međunarodnih studenata koji će semestar provesti u Zadru

Udruga Erasmus Student Network Zadar (ESN Zadar) u suradnji s Uredom za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru u razdoblju od 26. veljače do 4. ožujka organizira tjedan dobrodošlice za skoro 80 međunarodnih studenta koji će se u sklopu Erasmus+, CEEPUS ili drugih programa razmjene nalaziti u Zadru tijekom akademskog semestra.

Tjedan dobrodošlice uključivat će mnoge društvene i zabavne događaje. Započinje danom dobrodošlice u Rektoratu gdje će se studenti imati priliku upoznati s Uredom za međunarodnu suradnju, a zatim u Studentskom klubu Božo Lerotić gdje ih je ESN Zadar i Studentski zbor počastili s čajem i kavom i upoznali s aktivnostima koje će održavati tijekom semestra.

“Cilj tjedna dobrodošlice je, pomoću različitih kulturnih i društvenih događaja, pomoći međunarodnim studentima pri upoznavanju grada te im olakšati prve dane boravka u novoj sredini.” Josipa Friščić, Predsjednica Udruge Erasmus Student Network Zadar

Aktivnosti koje će se održati u tom tjednu uključuju Erasmus kviz s Udrugom CINAZ, Internacionalna večera, tura gradom i Hrvatska večer gdje će međunarodni studenti imati priliku upoznati kulturu i tradicije naše zemlje.

ESN Zadar volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zadru te studentima Sveučilišta u Zadru koji odlaze na razmjenu i sastavni je dio Erasmus Student Networka Hrvatska. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 40 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija podržanih od strane Europske Unije.

Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom od njih osigurava jednog mentora, osobu koja će mu stajati na raspolaganju tijekom njegovog boravka u Zadru. Osim toga, pruža pomoć i studentima koji iz Zadra odlaze na razmjenu – nudi im osnove informacije o Erasmus+ programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studenata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete programa .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...