Tko kaže da nema posla; MORH raspisao natječaj, traže 200 vojnika i mornara

Ministarstvo obrane raspisalo je natječaj za prijam u djelatnu vojnu službu kojim traži 200 kandidata i kandidatkinja za vojnike i mornare. Ministarstvo obrane u utorak je raspisalo natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu u skladu s planom prijma osoblja u djelatnu vojnu službu za 2018. godinu, donosi dnevnik.hr.

U vojničku službu u trajanju od četiri godine prima se sveukupno 200 kandidata i kandidatkinja za vojnika i mornara s početkom službe 20. ožujka 2018. godine.

Budući vojnici i mornari moraju imati SSS, najviše navršenih 27 godina života do kraja 2018. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Na natječaj se mogu prijaviti i kandidati koji imaju višu stručnu spremu od propisane, uz obvezni probni rad od šest mjeseci.

Prije prijma u službu u Oružane snage kandidati će proći odabirni postupak, poručuju iz MORH-a, dodajući da kandidati i kandidatkinje sa završenim dragovoljnim vojnim osposobljavanjem ili odsluženim vojnim rokom, vlastoručno potpisane prijave trebaju predati u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...