Treća generacija; Pinčić: “San mi je bio da me did Jakov gleda kako branim za Zadar”

Otac i sin u istom dresu nisu rijetkost, ali malo koji klub se može pohvaliti da su čak tri generacije jedne obitelji nastupale za prvu momčad. I još k tome na istoj poziciji. Pokojni Jakov Pinčić u Nogometnom klubu Zadar ostavio je neizbrisiv trag, prvo kao igrač (vratar), a kasnije i kao trener i klupski djelatnik.

Njegov sin Marko također je branio za Zadar, upisavši i devet prvoligaških nastupa, a kasnije je radio kao trener u omladinskom pogonu, a unuk Jakov upravo je ovih dana pristupio seniorskoj momčadi Zadra te već stao među vratnice u nekoliko pripremnih utakmica.

Tri generacije Pinčića vratara na Stanovima.

– Emotivno sam bio jako vezan za dida, koji je praktički cijeli svoj život dao klubu. Oduvijek mi je bio san da me vidi kako branim za Zadar i nadam se da je sada tako i da me gleda. Presretan sam što sam ponovno u mom klubu, prvi put u seniorskom sastavu i što imam priliku nositi najdraži dres – kaže Jakov, koji je do seniora Zadra došao zaobilaznim putem.

Iz juniora Zadra otišao je u Lokomotivu, s kojom je bio juniorski prvak Hrvatske, a prvi seniorski angažman imao je u Španskom, s kojim je izborio ulazak u 3. ligu. Prvi dio ove sezone odradio je u biogradskom Primorcu, nakon čega je stigao poziv sa Stanova.

– Te dvije godine u Zagrebu za mene su bile dobro iskustvo. Ipak, odlučio sam se za povratak kući i pola sezone proveo u Biogradu. Lovre Rogić je odlično branio i imali smo rezultat tako da nisam dobio priliku na golu, ali prijateljski smo se rastali i želim im sve najbolje u nastavku. Poziv iz Zadra jednostavno se nije mogao odbiti, sve smo se dogovorili u dvije minute.

Zadar u nastavak sezone ulazi sa vratarskim dvojcem Karlo Jurjević – Jakov Pinčić, dok je Tomo Gluić preuzeo ulogu njihova trenera.

– Došao sam tu da bih napredovao. Zna se kakav je život golmana, Karlo je odličan momak i vrlo dobro je branio krajem prošle godine. Radit ću i čekati svoju priliku, a najvažnije je da naš Zadar pobjeđuje i da uđemo u Drugu ligu.
Početak proljetnog dijela sezone sve je bliži, prva službena utakmica na rasporedu je 24. veljače, kada na Stanovima gostuje Primorac iz Stobreča.

– Dobro treniramo, atmosfera je odlična i svi već jedva čekamo nastavak sezone. Mislim da imamo kvalitetnu momčad i da možemo nadoknaditi bodovni zaostatak. Ići ćemo maksimalno u svaku utakmicu i vjerujem da ćemo ostvariti željeni cilj – za kraj će Pinčić.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...