Ubio roditelje hicem u glavu; Šunjerga sjeo na optuženičku klupu, obrana traži suđenje po blažem zakonu

Na Županijskom sudu u Zadru započelo je suđenje Tinu Šunjergi (19) optuženom da je 25. ožujka 2017. u zaleđu Vodica ubio svoje roditelje hicima u potiljak. Državno odvjetništvo tereti 19-godišnjaka za dva teška ubojstva iz bezobzirne osvete te na posebno okrutan način, za što može dobiti kaznu zatvora i do 50 godina. Ukoliko sud ublaži samu kvalifikaciju djela, Šunjergi za svako ubojstvo prijeti 20 godina iza rešetaka, što je ukupno 40 godina.

– Mi ćemo predložiti da se sudi po blažem zakonu, ali smo svjesni težine i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela, rekao je odvjetnik Karlo Surić koji brani Tina. Surić je Šunjergi dodijeljen po službenoj dužnosti, pišu 24sata.

Ukrao pištolj iz sefa i oboje ih smaknuo

Tin je u subotu 25. ožujka 2017., najprije oko 16 sati pri povratku iz polja hicem iz pištolja u glavu ubio majku Silvanu (46) u trenutku kad je sjela za upravljač svog automobila Citroena, da bi oko 17.30 sati u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj ubio i svog oca Marina (45), pucnjem u potiljak sa udaljenosti od 30 centimetara. Prethodno je provalom u sef, došao do očevog privatnog pištolja.

‘Ubio sam ih jer su me stalno psihički pritiskali’

Kako smo već pisali, nakon ubojstva, na braniteljevo pitanje zašto je počinio ovaj monstruozni zločin, Tin je rekao: ‘Ubio sam ih jer su me psihički stalno pritiskali, prigovarali mi zbog škole i društva u kojem sam se kretao’.

Prije toga istražiteljima je također bez emocija i zamuckivanja ispričao sve detalje zločina.

– Podigao sam pištolj, prislonio ga na majčin zatiljak i opalio. Krv je prsnula posvuda. S pištoljem sam krenuo kući. Tata je nešto radio ispred garaže. Stajao sam pored njega. Samo sam čekao da se okrene, da ga ne gledam u oči. U jednom trenutku okrenuo se leđima i sagnuo. Prislonio sam mu cijev pištolja na zatiljak i pucao – govorio je ubojica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...