Vedran Uranija: “Tražimo da Longin ispuni obećano i da se Ivan Gašpar vrati na posao”

Predstavnici Sindikata sa sindikalnim povjerenikom Doma zdravlja Zadarske županije Ivanom Gašparom sutra će se u Domu sindikata javno obratiti zadarskom županu Božidaru Longinu i ravnateljici Doma zdravlja, dr. sc. Renati Bek, radi povrata na rad u Dom zdravlja sindikalnog povjerenika na temelju 3 pravomoćne sudske presude.

Povjerenik je protupravno udaljen s posla, te mu je zabranjen pristup u tu ustanovu, ravnateljica ga već godinama pokušava otkazati ugovor o radu, odbija ga vratiti na rad, unatoč činjenici da je sindikalni povjerenik dobio 3 pravomoćne presude u svoju korist, koje mu jamče pravo na rad.

Župan Zadarske županije Božidar Longin je na sastanku s predstavnicima Sindikata održanom prošle godine, kazao da će osigurati izvršenje pravomoćnih sudskih presuda, ali do danas se to nije ostvarilo. Stoga se predstavnici Sindikata i sindikalni povjerenik uz solidarnu potporu drugih sindikalnih povjerenika javno obraćaju županu i ravnateljici sa zahtjevom da se sindikalni povjerenik žurno vrati na rad u Dom zdravlja, jer je to zakonska i Ustavna obveza župana i ravnateljice.

U protivnom, sa svojim povjerenicima i članovima, predstavnici Sindikata poduzet će odgovarajuće sindikalne aktivnosti ispred Zadarske županije i Doma zdravlja – prosvjedne skupove, te se obratiti Ministarstvu uprave RH, kao i poduzeti druge radnje, sve do ispunjenja zahtjeva, odnosno povrata na rad sindikalnog povjerenika, stoji u priopćenju kojeg potpisuje pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zada  Vedran Uranija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...