Velika fotogalerija s virskih karnevalskih igara; Slovenci najbolji, Virani odlični šesti

Pobjednici ovosezonskog međunarodnog šašavog ljetnog natjecanja „City Games“, simpatična ekipa „Štajerskih vijolica“ iz Maribora maskirana kao „Lopovi“, postali su i međunarodni prvaci „Karnevalskih igara“ nakon uzbudljivih pet igara na Viru! Pobijedili su u tri igre – skakanje u vrećama, alka i potezanje konopa – pa su s ukupnih 46 bodova došli do zlata spajajući dva velika naslova. Aktualni prvaci Hrvatske iz Ploča prikupili su 39 bodova za drugo mjesto i srebrna odličja, dok je treće mjesto pripalo momčadi iz Biograda koja je osvojila 25 bodova. Njima će se bronce podijeliti poštom nakon što se prefarbaju medalje iz rashoda s triatlonskog natjecanja.

Domaća momčad iz Vira bila je odlična šesta s 20 bodova (posebno impresivan bio je nastup u potezanju konopa kada su kršni momci s Vira pregazili žensku ekipu sa Zlarina), a u ostatku poretka „Zlarinski potići“ zauzeli su četvrto mjesto s 22 boda, dok su „Cipli dizelaši“ bili peti osvojivši 21 bod. Ovih šest momčadi borilo se u igrama: skakanje u vrećama, drvosječa, alka, držanje krigle i potezanje konopa uz bučnu podršku brojne publike uz borilište. U pauzama između igara gledali smo i natjecanje za novu Miss „Karnevalskih igara“, kao i nagradnu igru za gledatelje nakon koje je gospođa Ivanka osvojila besplatni višednevni ronilački tečaj sa zaronima u Virsko more. Vidjevši ljepotu i šarm s osmijehom njezinog konkurenta u igri, odnosno gospodina Ivu, publika se smjesta razbježala pa je gospođi Ivanki posao bio olakšan. Cilj je bio poljubiti što više gledatelja, što je Ivanki lako pošlo za rukom, dok se oni priteftereni od Ive već izbjegavaju na otoku. Kako bilo, sretna Ivanka ronit će ovog ljeta na Viru, a međunarodna ekipa „National Geographica“ već je rezervirala apartmane kako bi za „Nat Geo Wild“ snimila reportažu. Nešto prije službenog početka programa održana je i mini verzija igara na kojoj su nastupile dvije dječje virske ekipe, a svima je pripalo isto – diplome za sudjelovanje i tapšanje po ramenu, iako su se u nevjerici djeca pitala gdje su šuške ili barem mobiteli.

Nakon svega, a to nije bilo malo ili lako za podnijeti, svirala je zadarska „Vista“ (Buljooki), što su kraljica „Virskih maškara“ i njezina financijska savjetnica iskoristile za novi upad na binu. Događaj su organizirali destinacijska kompanija „Vir turizam“ i karnevalska udruga „Vizera“ s Vira uz sponzorstvo Općine Vir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...