Veliko priznanje za zadarsku craft pivovaru Brlog; Među 7 najinovativnijih i perspektivnijih projekata

Predstavnici ACT Grupe i tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o, predstavili su dobitnike potpore drugog natječaja programa potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj.

Najboljih sedam projekata prijavljenih na natječaj, koji će osim financijske potpore dobivati i kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku za razvoj svojih projekata tijekom sljedećih šest mjeseci su Brlog zadružna pivovara, OmoLab – obrt za vizualne komunikacije, Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Savez izviđača Hrvatske, Vilko Klein, Vollo tehnologije d.o.o. i Zelena energetska zadruga.

Zadarska craft pivovara Brlog, prva zadružna pivovara u Hrvatskoj, na tržište plasira visokokvalitetno, prirodno, pivo pod brandom Plavuša. Projekt će omogućiti povećanje kapaciteta proizvodnje i energetske učinkovitost pivovare, razvoj tehnologije te osigurati veću kvalitetu proizvoda. Utjecat će i na stabilnost poslovanja, novo zapošljavanje i jačanje brenda proizvedenog od strane poduzetnica u uvjetima rastuće konkurencije.

Veliko je ovo priznanje za Brlog, obzirom je na natječaj pristiglo ukupno 316 prijava iz cijele Hrvatske, od kojih je u drugi krug procjene od strane stručne komisije odabrano 20 projekata. Odabrani projekti, finalisti natječaja, izdvojili su se prema inovaciji koju donose, društvenom utjecaju kojeg će projekt imati te prema potencijalu rasta i održivosti projektne ideje.

 

Za sufinanciranje projekata u drugoj godini programa osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 536.295,00 kuna, a odabrani projekti bit će financirani do maksimalne vrijednosti 80.000,00 kuna, piše Pokreni nešto svoje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...