Vikend akcija; Iz prometa isključeno 33 vozača

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 791 vozilo i vozača, a poduzeli su 265 represivnih mjera.

Alkotestirano je 110 vozača od kojih je njih 29 bilo pod utjecajem alkohola, 140 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 2 su vozila bez vozačke dozvole, 13 vozača nije poštivalo prometni znak, 4 vozila su zatečena bez tehničkog pregleda i registracije, 2 vozača  prošla su kroz crveno svjetlo, 1 vozač je vozio za vrijeme zabrane,  10 je vozilo bez zaštitnog pojasa, 4 vozača su nepropisno pretjecala,  2 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 33 vozača i 4 vozila. U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene.

U  nedjelju oko 5 sati u ulici Franka Lisice u Zadru, 42-godišnjak je upravljao Škodom (ZD) pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...