Vinko Petković: “Gladan sam uspjeha, sa Zadrom idem u Drugu ligu!”

Vinko Petković još je jedno novo lice u momčadi Zadra ove zime. 23-godišnji šibenski napadač na Stanove je došao nakon vrlo dobre polusezone u dubrovačkom GOŠK-u.

– Imao sam dosta poziva, a među njima i onaj trenera Vjerana Simunića, koji mi je rekao: “Mali, Vjeranov poziv se ne odbija”. I tako, eto me u Zadru, haha. Šalu na stranu, trener me spojio s predsjednikom Ćustićem i dolaskom na Stanove vidio sam da se radi o ozbiljnom i profesionalnom projektu. Osobno sam jako gladan uspjeha i višeg nivoa tako da se naše ambicije poklapaju i vrlo brzo smo pronašli zajednički jezik. Dat ću sve od sebe da se predstavim u najboljem mogućem svjetlu i da pomognem klubu da uđe u Drugu ligu, što je naš glavni cilj ove sezone – kaže Petković.

Vinko je u prvom dijelu sezone postigao osam golova, samo jedan manje od vodećeg trojca na ljestvici strijelaca Jurčević, Marić, Ćapin.

– U GOŠK-u mi je bilo dobro. Trener Franjo Domić je odlično posložio momčad, iako smo imali dosta problema početkom sezone, kada smo jedva skupili 11 igrača u kadru. S obzirom na okolnosti pa i činjenicu da sam nakon drugog kola završio u bolnici i morao neko vrijeme pauzirati, moram biti zadovoljan s učinkom. Uz Božju pomoć uspio sam to prebroditi, vratiti se i nadam se da ću u Zadru nastaviti na dobrom tragu. GOŠK-u, naravno, želim sve najbolje u nastavku sezone.

Kakvu atmosferu ste zatekli dolaskom u Zadar?

– Odličnu, svi su dobri momci, pošteni prema radu i što je najvažnije, nema zle krvi, što sam znao viđati u nekim drugim sredinama. Mi koji smo došli sa strane dobro smo se ukomponirali sa domaćim momcima, visoka je razina poštivanja i tolerancije i općenito je atmosfera u klubu jako pozitivna. Svi živimo i borimo se za isti cilj i vjerujem da ćemo to pokazati i na utakmicama.

Sutra u 15 sati na Stanovima na rasporedu je posljednja pripremna utakmica pred nastavak natjecanja u 3. HNL jug. Protivnik je druga momčad Hajduka.

– Malo smo umorni od napornih priprema, ali motivirani smo da nastavimo pozitivan niz i u najboljem mogućem ritmu dočekamo prvenstvo. Do sada smo na terenu izgledali vrlo dobro, kompaktno, efikasno i nadam se da ćemo tako nastaviti. Imamo dosta igrača koji mogu kvalitetno odigrati na više pozicija i to je naša dodatna snaga. Najbitnije je da nas dragi Bog sačuva od ozljeda i sve će biti dobro.
Sljedeće subote napokon kreće zadarski lov za Drugom ligom.

– Volio bih da to ostvarimo, ne samo zbog kluba i nas samih, nego i zbog grada i publike, zbog koje se i igra nogomet. Tužno mi je vidjeti da Dalmacija ima samo jednog prvoligaša i da mnogi stadioni zjape prazni. Ja baš guštam kada se na tribinama skupi više navijača i kada je dobra atmosfera. To i jest bit sporta, okupljanje i druženje ljudi. Nadam se da ćemo dobrim igrama privući što više Zadrana na Stanove i da ćemo svi zajedno moći uživati.
Petković je nogomet počeo trenirati u Šibeniku sa pet i pol godina, a u rodnom gradu ostao je do 16. godine.

– U Šibeniku sam prošao sve mlađe kategorije, bio i kapetan momčadi, a onda sam sa 16 godina potpisao za Split, koji je tada bio u naletu. Proveo sam tamo lijepe dvije godine, ali kada sam trebao debitirati za prvu momčad, htjeli su me posuditi u Imotski. Tada sam odlučio pokušati u inozemstvu, ali stvari nisu bile onakve kakve sam očekivao pa sam se vratio kući i počeo praktički od nule. Odradio sam sezonu u Zagori pa u Hrvatskom Dragovoljcu, a onda sam igrao za Orkan, makarski Zmaj i GOŠK. U kratkom razdoblju promijenio sam dosta klubova, jer jednostavno nije bilo prilike da ostanem dulje, ali svugdje sam igrao dobro i dao svoj maksimum. Drago mi je da sam sada u Zadru, klubu s prvoligaškom tradicijom i ambicijama da se bori za vrh.  Nadam se da ću odigrati zapaženu ulogu, da ćemo zajedno ostvariti zacrtani cilj pa onda, zašto ne, i produljiti boravak na Stanovima – za kraj će novi napadač Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...