Vir u Münchenu među 1300 turističkih izlagača iz cijelog svijeta

Nakon promocije na najvećem međunarodnom turističkom sajmu u sjevernoj Njemačkoj „Riesen Hamburg 2018.“, virska turistička delegacija nastavila je u veljači njemačku turneju paralelnim predstavljanjem otoka na dva sajma – u Essenu i Münchenu. Zamjenik direktora destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ Marino Rukavina i Nikola Vučetić odradili su promociju u Essenu, dok su voditelj Turističke agencije „Vir turizam“ Mate Čulina i djelatnik Srđan Liverić sudjelovali na jednom od najznačajnijih europskih turističkih sajmova „f.re.e“ u Münchenu. Bavarski sajam slobodnog vremena, putovanja i rekreacije privlači više od 1.300 izlagača iz 70-ak svjetskih zemalja, a svoj štand s turističkom ponudom imao je i otok Vir. Kako je ranije u Hamburgu dogovorena suradnja s Hrvatskom turističkom zajednicom, Virani sa svojim prospektima i drugim promotivnim materijalima djeluju zajedno s HTZ-om, a turistički potencijal i smještajnu ponudu otoka Vira predstavljaju i preko svojih njemačkih poslovnih partnera.
Gosti iz Njemačke na Viru su u 2017. godini ostvarili 177.712 noćenja, što je u odnosu na godinu ranije značajno povećanje od 35,8 posto. Kada je riječ o dolascima turista iz Njemačke, također je prošle rekordne godine ostvareno povećanje od 18,3 posto.

 

 

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...