Vojska zapošljava 1409 osoba; Prvo nude ugovor na dvije godine, a potom na neodređeno

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Plan prijma osoblja za 2018. godinu u Oružane snage RH kojim je predviđen prijam 1409 osoba. Od toga će 836 osoba biti zaposleno s tržišta rada dok se preostale 573 osobe već nalaze u MORH-ovom sustava te će im se samo mijenjati kategorija. Za prijam kandidata Glavni stožer OS RH utvrdit će strukturu prema rodu, službi i struci te njihovim specijalnostima u skladu s potrebama za popunom ustrojstvenih jedinica OS RH.

Vojska se pomlađuje

Plan Prijma je na sjednici Vlade obrazložio potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević naglasivši da uz plansko izdvajanje i promicanje osoblja značajno utječe i postupak prijma i odabira osoblja u djelatnu vojnu službu, čime se poboljšava dobna i obrazovna struktura osoblja, a istodobno se oblikuje i personalna struktura.

‘Čovjek je najvrjedniji dio sustava i središte razvoja i nadogradnje pobjedničke Hrvatske vojske. Poduzete mjere za vraćanje dostojanstva vojnog poziva rezultirale su povećanim interesom za pristup u Hrvatsku vojsku’, rekao je ministar Krstičević.

Sigurnost zaposlenja

Također, podsjetio je kako je u pripremi drugo čitanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama RH kojima je temeljni cilj podići standard i uvjete života i rada vojnika, dočasnika i časnika, službenika i namještenika.

‘Usvajanjem Zakona i kroz provedbu ovoga Plana vojnici odnosno mornari sklapat će prvi ugovor na određeno vrijeme na dvije godine, a drugi ugovor na neodređeno vrijeme. Predloženim rješenjem postiže se sigurnost zaposlenja i mogućnost životnog planiranja’, zaključio je Krstičević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...