White gazi po Stipi; Zabavno je bilo kad je Lesnar bio šampion

Čini se da gazda UFC-a Dana White još nije prežalio što je Stipe Miočić ostao teškaški prvak. Nade je White polagao u Kamerunca s francuskom putovnicom, Francisa Ngannoua, koji bi mu donio više novca kao veći ‘šoumen’, ali ništa od toga.

Pao je Ngannou kao i dvojica prije njega i Hrvat je treći put obranio titulu, jedini u povijesti UFC-ove teške kategorije. Kad mu je Dana White trebao staviti pojas oko struka, Stipe mu je taj pojas uzeo i dao da to učini njegov trener.

Vidljivo posramljen, Dana White nestao je iz ringa, pišu 24sata.

Jedva je kasnije rekao da je ‘Stipe najbolji u povijesti jer to govore brojke’, ali da je prežalio što je Hrvat i dalje na tronu – nije.

– Volio bih da se Brock Lesnar vrati. Kad je on osvojio pojas, bilo je zabavno. Da, bilo je zabavno – rekao je White, valjda sugerirajući da sad nije zabavno.

I stvarno, nije zabavno Stipinim protivnicima koje slaže kao metar drva, a nije zabavno ni šefu UFC-a jer Stipe je sve ono što oni od prvaka ne žele. Miran čovjek, obiteljski tip koji uz to radi posao vatrogasca što UFC posebno ‘žulja’ jer valjda smatraju da Stipe tako pokazuje da svatko može biti šampion.  No Stipe šuti i radi. I tuče.

Prošla su vremena kad je bio slabije plaćen od svojih izazivača, ali i dalje ga marginaliziraju i ovakvim izjavama pokazuju da ga ne poštuju. Pokazuje to i intervju Dane Whitea nakon što se susreo s Brockom Lesnarom, koji je nakon pada na dopinškom testu prešao u – kečere. No ugovor mu uskoro istječe, valjda i tragovi steroida u krvi, pa se razmišlja o njegovom povratku u UFC.

– Bilo bi super kad bi se Brock vratio. Protiv koga bi se borio? Uh, mislim da je Stipe prilično težak protivnik – kaže Dana White za najboljeg UFC teškaša svih vremena, koji bi u ovom stanju vrlo vjerojatno pomeo pod s Lesnarom.

Naravno, da bi opcija Miočić – Lesnar uopće došla na dnevni red mora proći sljedeći supermeč koji Stipe ima, a taj je u srpnju na UFC 226 protiv šampiona poluteške kategorije Daniela Cormiera, a za to vrijeme Lesnar mora odraditi ostatak suspenzije zbog dopinga u kojem je uhvaćen dok se borio pod okriljem UFC-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...