Za sav promet zatvorena A1 između Svetog Roka i Posedarja

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom isključuju se na čvoru Kikovica (A6) u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica (u oba smjera), te odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke ili Dalmacije. (Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti s ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet).

Za sav promet zatvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin, osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom),
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene,
autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana),
DC1 Korenica-Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice),
DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča,
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice,
riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica,
A7 čvor Draga-čvor Šmrika,
Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski,
DC25 Gospić-Karlobag,
Paški most,
LC58107 od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501),
ŽC5030 Platak-Kamenjak.

Na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina).Zbog olujnog vjetra vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A7 od naplate Rupa do graničnog prijelaza Rupa.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zbog stvaranja snježnih zapuha i vijavice koja znatno smanjuje vidljivost vozači koji prometuju cestama kroz Gorski kotar pozivaju se na krajnji oprez. Također, upozoravamo sve sudionike u prometu da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i ne kreću na put bez zimske opreme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...