Zadarski staklopuhač Marko Štefanac u New Yorku predstavio MAS, a nastupio je i kao asistent Billa Gudenratha

U razdoblju od 28. siječnja do 13. veljače 2018.g. zadarski staklopuhač Marko Štefanac bio je u državi New York na prestižnom studiju (The Studio) u Corning Museum of Glass. U organizaciji Muzeja održan je tečaj za napredne studente staklarstva iz SAD-a, Kanade, Francuske i Austrije.

Marko Štefanac nastupio je kao asistent poznatog umjetnika i staklopuhača Billa Gudenratha. U funkciji asistenta pružio je studentima detaljan uvid u proces izrade antičkih i srednjovjekovnih oblika. Tijekom tečaja M. Štefanac održao je i nastupno predavanje u kojem je predstavio Muzej antičkog stakla i prikazao vlastiti umjetnički opus.

U drugom dijelu studijskog programa sudjelovao je na tečaju poznatog australskog umjetnika i staklopuhača Bena Edolsa gdje je učio o kreativnim tehnikama suvremenog staklarstva.

Ova suradnja rezultat je izuzetne vještine i talenta mladog zadarskog staklopuhača Marka Štefanca, čije su sposobnosti prepoznali i u renomiranoj svjetskoj ustanovi kao što je Corning Glass Museum koji se bavi podučavanjem staklarskih tehnika te  njihov stalni postav broji više od 50000 klasičnih i suvremenih staklenih predmeta. Godišnje ga posjeti više od pola milijuna posjetitelja iz cijelog svijeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...