Zadranka, žrtva silovanja, konačno vidjela svoje dijete; Sud joj oduzeo sina i dodijelio ga ocu

Nakon potresne priče u Potrazi, jučer ipak pomak. Majka koja je nakon silovanja ostala trudna, a onda joj 6 godina poslije sud oduzima dijete i dodjeljuje ga ocu, jučer je nakon 11 dana odvojenosti konačno vidjela sina, donosi RTL.

Punih 11 dana iščekivanja jer toliko je prošlo od kada su joj oduzeli šestogodišnjeg sina. Zbog zakona o zaštiti dobrobiti djeteta, majčin identitet ostat će skriven. Zvat će se Ena. Nakon RTL-ove priče stigla dobra vijest i konačno je vidjela svoje dijete.

“Ja sam na vratima bila, on je sjedio i gledao u mene i krenule su mu suze. Došla sam do njega, a on me odmah grli, ljubi me i samo mu suze idu”, priča Ena. Susret majke i sina u Centru za socijalnu skrb u Splitu trajao je 2 sata, a kada će se i gdje dogoditi opet, kaže danas nije doznala, kao ni to gdje dječak točno živi.

“Ja ga ne mogu nazvati ni čuti. On kaže ja plačem mama, fali mi, kaže ja sam zauvijek s tobom. Kaže ‘ja pitam mama gdje si ti pa mi kažu da si bolesna'”, objašnjava Ena. Prije godinu dana Općinski sud u Zadru donio je odluku da dijete treba živjeti s majkom i viđati oca. No, nakon žalbe, Županijski sud odlučio je drukčije – sada dijete živi s ocem. Majčin odvjetnički tim pokrenuo je ustavnu tužbu i zatražio reviziju slučaja.

“Ja sam zvao i provjeravao vrhovni sud predmet još nije stigao, ali imam informaciju da je poslan s općinskog suda. Vidite dva mjeseca im je trebalo da dostave predmet revizijskom sudu, a županijski sud je bio toliko ažuran da je prvostupajsku presudu u krosit naše straneke preinačio u svega dvadesetak dana”, kazao je Andrej Korljan, odvjetnik djetetove majke.

Očeva odvjetnica Gorana Roso danas nije stala pred kamere, no jučer je pojasnila zbog čega ne žele javno o ovom slučaju. “Apsolutno ne mogu ništa komentirati a prvenstveno radi dobrobiti djeteta”, kazala je Roso. Na pitanje zašto otac nije stao pred našu kameru odvjetnica Roso objašnjava da je to učinio radi zaštite djeteta i da bi se izbjegla daljnja medijska eksploatacija djeteta.

Iz nadležnog Ministarstva poručuju kako prikupljaju očitovanja cenatara za socijalnu skrb. “Utvrđeno je pravilno i zakonito postupanje centara za socijalnu skrb, sukladno propisima i pravilima struke te u međuvremenu nisu nastupile nove okolnosti koje bi utjecale na slučaj”, stoji u priopćenju Ministarstva.

U ovom slučaju svi se vode dobrobiti djeteta, a je li pri tome netko pogriješio – odlučit će Ustavni sud.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...