Zadranki Dariji Šimunov hitno treba pomoć: “Ako ne odem na robotsku terapiju, ostat ću zauvijek u krevetu”

Borba za zdravlje Zadranke Darije Šimunov traje već gotovo 12 godina. Tijekom tog perioda mnogi su joj nastojali pomoći, nadajući se zajedno s njom da će joj neki lijek, zahvat ili terapija olakšati život.

Za sve njezine zdravstvene muke kriva je činjenica da je osam godina živjela – s pogrešnom dijagnozom. Godine 2006. dijagnosticirana joj je multipla skleroza. Naknadno je utvrđeno da boluje od neuroborelioze, bolesti koju prenose krpelji zaraženi bakterijom Borreliom burgdorferi i koja se adekvatnom antibiotskom terapijom, u prvoj fazi, uspješno liječi.

Darija je tijekom liječenja prikupila brojne umjetnine koje su joj donirali ljudi u namjeri da joj pomognu u liječenju i zato se odlučila svoju doniranu zbirku umjetnina ponuditi na prodaju preko humanitarne izložbe slika koja se mogla razgledati od 12. siječnja u Edukativnoj dvorani Kneževe palače. Nažalost, Dariji to nije dovoljno i treba joj pomoć za nastavak liječenja.

Ovim putem molim nekog da mi omogući kredit u iznosu od 50 000 kuna koji bi ja uredno otplaćivala tijekom pet godina. Trajnim nalogom bi se svaki mjesec s mog računa prebacilo na onog tko bi mi to omogućio jer imam mala primanja i ne mogu ostvariti kredit. To bi mi bilo tek dovoljno za jedan mjesec, ali bi mi puno značilo da odem na robotsku terapiju jer 9 godina sam nepokretna i puno novca se potrošilo za moje liječenje i sada rehabilitaciju koja mi je prijeko potrebna.

Moja mirovina po ocu je tek nešto viša od 1 500 kuna, primam invalidninu od 1250 kuna. Mami od mirovine ostaje 1000 kuna jer ostatak ide na otplatu ovrhe pokojnih roditelja. Mjesečno me terapije i Bepanthen mast, koju koristim da ne bi imala rane od ležanja, koštaju 5000 kuna. To je više od naših mjesečnih primanja, ali majka puno radi kako bi sve podmirili jer treba nešto i pojesti i platiti režije jer ih nama nitko ne plaća kao što je to s nekim socijalnim slučajevima.

Molim vas pomozite mi jer je majka već godinama bolesna i nikog osim nje i bake po pokojnom ocu, koja je i sama teško bolesna, nemam, a ne bih željela završiti u nekoj ustanovi.

Ako ne odem na robotsku terapiju ostat ću zauvijek u krevetu i jednog dana sama. Ako tko želi može i direktno u polikliniku Glavić uplatiti da se ne misli da mi novac treba u druge svrhe, kaže Darija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...