Zbog hladnoće se digle 24 ploče na mostu; Grad: “Sanacija čim temperature porastu!”

Zbog temperature koja se danima ne diže iznad ništice, što je rezultiralo leđenjem mora u gradskoj uvali, podigle su se ploče na mostu.

Kad možemo očekivati sanaciju upitali smo Grad Zadar iz kojeg su nam podrobnije pojasnili što se dogodilo 56-godišnjem simbolu Zadra uslijed niskih temperatura.

Jučer je došlo do podizanja ukupno 24 komada ploča na mostu. Obzirom da nije bilo nedavnih padalina, pretpostavlja se da uzrok nije stvaranje leda već termička dilatacija, tj. razlika temperature betonskog opločenja i čelične podloge. Naravno, ne može se isključiti da je oštećeni dio već ranije bio oslabljen djelovanjem vode, soli ali i vibracijama mosta. Čim temperature porastu, sanirat će se oštećeni dio pločnika. Napominjemo da se ne radi o nedavno obnovljenom dijelu, već suprotnoj strani mosta, nedaleko Obale kneza Branimira, koja do sada nije obnavljana.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...