BAT se širi i zapošljava; Da nije bilo Linića i Pankretića širio bi se u Zadru

British American Tobacco (BAT) prošle je godine u Hrvatskoj zaposlio preko 200 ljudi, a u posljednje dvije i pol godine, od akvizicije TDR-a, povećao je ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za ukupno sedam posto. Trenutno je u hrvatskom dijelu BAT-ovog Adria klastera zaposleni više od 1700 ljudi, kako su obavijestili iz ove grupacije gdje su najavili i nova zapošljavanja.

Ovo su dobre vijesti za Istru, osobito malo općinsko središte Kanfanar gdje je u tvornici zaposleno više od 550 ljudi, prošle je godine otvoreno više od 150 radnih mjesta uz plan nastavka zapošljavanja i u ovoj godini.

BAT je ovako mogao poslovati i u zadru, ali to nije bilo moguće zbog političkih lobija, monopola koji su Zadar izgurali iz igre u vrijeme velike koalicije šestorke koju je predvodio SDP. Podsjetimo kako su u Zadru izgradili najmoderniju tvornicu, ali onda su počele zakulisne igre. Tadašnji ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić (HSS) nije odobrilo registraciju TDZ-a. Tu nije kraj. Svoju “obol” stopiranju BAT-a u Zadru dao je i tadašnji potpredsjednik Vlade Slavko Linić sa stavom kako je BAT “loš investitor u Hrvatsku”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...