Bivši trener Zadra Ante Nazor izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije?

Posljednjih dana predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković i njegov bliski suradnik Dino Rađa, koji obnaša funkciju predsjednika Stručnog savjeta HKS-a, obavili su niz sastanaka. Neki od njih bili su najavljeni, ali neki su – kako doznajemo – bili tajni.

Ono što je poslano u medije, nakon što je u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana 6. sjednica Stručnog savjeta HKS-a, može se opisati samo kao kupovanje vremena ili – odugovlačenje.

‘Razgovarali smo najviše o trenerima mlađih dobnih kategorija, a naravno bilo je riječi i o izborniku seniorske reprezentacije. Izneseni su prijedlozi i ideje o kojima ćemo raspravljati, a kada budemo imali konkretne opcije, sa svim ćemo izaći u javnost’, Rađina je izjava.

Ako se čita između redaka, lako je zaključiti kako su očito već obavili razgovor s potencijalnim kandidatima. Rađin favorit Andrea Trinchieri, koji navodno traži godišnju plaću od 300 tisuća eura, zasad je otpao. Taj novac, u situaciji kada je plaća prošlog izbornika bila oko 10 tisuća kuna mjesečno, izgleda kao prevelik zalogaj čak i za moćnog državnog sponzora kao što je HEP, jednog od sponzora HKS-a zahvaljujući dopredsjedniku Saveza Nikoli Rukavini, inače članu Uprave HEP-a.

Sljedeća opcija je naravno Velimir Perasović, koji je privatno dobar s bivšim suigračima iz reprezentacije Stojkom Vrankovićem i Dinom Rađom. Iako se o njemu javno još nitko od čelnika Saveza nije očitovao u košarkaškim kuloarima, pročulo se kako je ta opcija u ovom trenutku najrealnija. No moraju se posložiti neke stvari, a Perasović – koji se trenutačno odmara nakon što je dobio otkaz u turskom Anadolu Efesu – u slučaju nove nemoralne ponude otpao bi s liste želja.

Ljudi bliski Perasoviću mišljenja su kako bi, nakon lošeg iskustva koje je imao na Eurobasketu 2015., preuzimanje reprezentacije uoči dva teška gostovanja kod Rumunjske i Italije bio novi izazov i prilika za iskupljenje. No što ako Perasović ipak otpadne? Što ako se ne poslože stvari onako kako su ih zamislili čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza?

U tom slučaju izbornika ćemo dobiti sistemom eliminacije; ili će se ići na rješenje koje je bilo dogovoreno nakon odlaska Ace Petrovića, a to je Ante Nazor, ili će se ipak ispraviti nepravda prema Draženu Anzuloviću, koji je dva puta preskočen, a opet ima dovoljno iskustva i znanja da nas odvede na Svjetsko prvenstvo u Kinu 2019., piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...