Bokanjački svečenik odbio pričestiti Auroru, jer je zbog teške bolesti izostajala sa satova vjeronauka

Devetogodišnja Aurora Pavić s crkvenog vjeronauka došla je kući uplakana. Pred svom djecom svećenik joj je obznanio kako je neće pričestiti, jer nije bila redovita na satovima vjeronauka.

Možda bi tako što bilo opravdano da malena Aurora nije teško bolesna. Od rođenja boluje od kronične gastroezofagealne refluksne bolesti probavnog sustava uslijed koje se sadržaj želuca i dvanaesnika vraća u jednjak. Unatoč teškoj borbi s kojom je nepravedno suočena u najbezbrižnijim godinama života, Aurora sve svoje obaveze izvršava savjesno.

Aurora ide normalno u školu, kao i na sve dodatne obaveze, ali zbog bolesti njezini su izostanci češći nego kod druge djece. Ove godine ima 193 sata izostanka s nastave i sve je medicinski pokriveno. Učitelji imaju razumijevanja, ali ne i Crkva. Nakon što je moje dijete došlo uplakano iz crkve sv. Šimuna i Jude Tadeja nisam mogla vjerovati što čujem, priča nam Ana koja je osobno, iako i sama teško bolesna, otišla na vrata svećeniku Srećku Petrovu.

Bila sam jako ljuta, pale su i teške riječi. Taj svećenik jako dobro zna našu obiteljsku situaciju. Zna da je moje dijete bolesno, da sam ja na kemoterapijama, da suprug ne radi i da imamo i sina srednjoškolca. Bio je u našem domu u vrijeme blagoslova i tada se nije libio primiti kuvertu, kaže nam Ana koja je pokušala doći i do nadbiskupa Puljića.

Uporno zovem Nadbiskupiju već nekoliko dana. Nadbiskupov tajnik je ljubazno saslušao moj problem, ali do vrha se očito ne može doći.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...