Braća Jurjević: “Tragedija nam nije razlog za odustajanje, igramo u čast bratu Antoniu”

U moru loših događaja i vijesti koje nas svakodnevno okružuju, postoje dvojica mladića,  "zadarska dica" koji služe za primjer svima nama koji mislimo da su svi naši svakodnevni problemi najgori i nerješivi. Najgori mogući scenarij pogodio je tako braću Jurjević, ali zamislite, oni nisu odustali. Izgubivši najstarijeg brata, u niti jednom trenutku Karlo i Josip Jurjević nisu klonuli duhom. Teško razdoblje ne prolazi ni dalje, a tuga za bratom Antoniom ne jenjava nikako. No upravo ta količina tuge u njima, kao i enormna količina snage i ljubavi koju imaju za sve ljude oko sebe, njihov je glavni pokretač. Biti sportaš u današnje vrijeme je izrazito teško, no biti sportaš koji ne odustaje unatoč ovakvoj tragediji je odlika velikih ljudi, sportaša i profesionalaca. Tim povodom razgovarali smo s braćom Jurjević, kako o sportskom životu tako i o današnjoj utakmici protiv NK Primorac Biograd.

Stanka i odmor odavno su završili, NK Zadar iza sebe ima tri utakmice; zadnja pobjeda dala je vjetar u leđa, kakva su očekivanja za danas?

Karlo: Očekivanja za dalje su velika, prvenstveno cilj kluba, pa i same momčadi je ulazak u 2.HNL. U stanci smo radili maksimalno ozbiljno s ciljem što bolje pripreme. U prva 3 kola smo imali 3 derbija, 2 su završila pozitivno dok je treći u Splitu izgubljen na krajnje sumnjiv način. Danas nas također očekuje derbi s Primorcem iz Biograda koji drži čelnu poziciju, ali idemo s velikim očekivanjima i idemo dati sve od sebe.
Josip: Očekivanja za dalje su velika, iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje, radi se odlično, pripreme su odrađene na vrhunskom nivou, svi smo zdravi i spremni smo za sve izazove koji vode u 2 ligu. Isto očekujemo i od današnje utakmice, idemo dati sve od sebe i ciljem pobjede, naravno.

Zadarska ste dica, a uz to malo tko dobije priliku igrati uz bok brata, kakav je to osjećaj?

Karlo: Mislim da je svakom dečku koji zaigra nogomet san da zaigra u svom klubu,moj put je u tom smjeru bio nešto teži,ali s tim i slađi i s ponosom mogu reci kako zadnje 3 godine nosim dres NK Zadra, još ako uz to dijelite svlačionicu s bratom onda mogu reci da je jedan od snova ostvaren.
Josip: Tako je, zadarska smo dica, tu smo rođeni i tu smo napravili prve nogometne korake, najdraže je braniti boje svoga grada i kluba, još kad je brat uz tebe to je nešto sto svatko može samo poželjeti, osjećam neizmjeran ponos i motivaciju.

Što danas znači biti uspješan sportaš, odakle toliko zajedništvo?

Karlo: Uspjeti u sportu ima mnogo značenja, osobno za mene, jedan dio uspjeha bi bila izborena 2. HNL sa Zadrom, dok nekom uspjeh predstavlja igranje u najjačim ligama svijeta, za mene bi ulazak u visi rang bila jedna stepenica uspjeha više. Uspješni ili ne, to bi bila neka druga tema, ali biti sportaš je svakako nešto s čim se ponosim.
Mislim da sloga i zajedništvo najprije dolazi od samih početaka, odnosno kako ste odgojeni, mogu s ponosom reći da se bratom slažem neizmjerno dobro te da u svakom trenutku dijelimo skupa dobre i loše trenutke..
Josip: U sportu je teško uspjeti, svaki dan se moraš odricati nekih stvari i samo raditi raditi i raditi da bi postigao nešto sto si zacrtao, ali uz veliki rad,trud i malo talenta može se uspjeti. Za mene uspjeh znači izboriti 2. ligu sa Zadrom to je jedino o čemu razmišljam u ovim trenucima. Složio bi se s Karlom i rekao da to dolazi od početka, od obitelji u kojoj smo odgojeni, složni smo jako i potpora jedan drugome u svemu, u dobrim ali i onim lošim trenucima.

Gdje vi pronalazite motivaciju i zašto ne odustajete?

Karlo:  Nažalost moja motivacija proizlazi iz tragedije koja nas je pogodila, snagu i motivaciju pronalazim u pokojnom bratu za svako novo buđenje i korak naprijed.
Osobno sam puno puta padao, ali se isto toliko puta digao, dokle god postoji i najmanji tračak nade da slijedite svoje snove, nemojte odustajati.
Josip:  Moja motivacija je moj pokojni brat koji mi svaki dan daje snagu i vjeru kako u životu tako i u sportu, mladi ne odustajte od svojih snova uz puno truda, rada i malo sreće vaši snovi će se ostvariti i uvijek će uz vas biti netko tko će vas paziti i biti vam potpora u životu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...