strateški interes hrvatske

Bulj: “Ako ne reagira zbog Gaženice tražit ću ostavku ministara Butkovića!”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj iz zadarske je Gaženice zatražio da Sabor u četvrtak organizira tematsku sjednicu Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu zbog dodjele koncesije na putnički terminal.

Ako ministar Oleg Butković ništa ne napravi po tom pitanju, kazao je, tražiti će njegovu ostavku.

– Gaženica je strateški interes Hrvatske, a oni koji su dvaput bojali tunele na autocesti pogodovali su turskoj tvrtki da dobije ovakvu luku nizašto. Šutnja ministra Butkovića potvrđuje kako je riječ o još jednoj tužnoj hrvatskoj priči u kojoj su Zadrani uskraćeni za informacije o Gaženici, koja je najvažnija luka u Dalmaciji, kazao je Bulj.

Na prošlotjednoj sjednici Sabora upozorio da se luka Gaženica, u koju je država uložila 200 milijuna eura, sada daje turksoj kompaniji u koncesiju na 20 godina za samo malo više od 32 milijuna kuna.

Marjana Šešelja Botić iz Akcije mladih istaknula je kako su u ovom slučaju ugroženi interesi Republike Hrvatske.

– Ne bi me čudilo da se na Uskrs potpiše ugovor o koncesiji za Gaženicu budući u subotu ističe rok za žalbu, rekla je Šešelja Botić.

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar 16. ožujka donijelo je odluku o dodjeli koncesije na 20 godina jedinom ponuditelju, tvrtki Zadar International Port Operations (ZIPO). Iza nje stoji Global Ports Holding, međunarodni konzorcij kojemu su vlasnici u Turskoj.

Koncesija se odnosi na zgradu putničkog terminala, morski akvatorij te parkiralište.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar