Bulj: “Ako ne reagira zbog Gaženice tražit ću ostavku ministara Butkovića!”

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj iz zadarske je Gaženice zatražio da Sabor u četvrtak organizira tematsku sjednicu Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu zbog dodjele koncesije na putnički terminal.

Ako ministar Oleg Butković ništa ne napravi po tom pitanju, kazao je, tražiti će njegovu ostavku.

– Gaženica je strateški interes Hrvatske, a oni koji su dvaput bojali tunele na autocesti pogodovali su turskoj tvrtki da dobije ovakvu luku nizašto. Šutnja ministra Butkovića potvrđuje kako je riječ o još jednoj tužnoj hrvatskoj priči u kojoj su Zadrani uskraćeni za informacije o Gaženici, koja je najvažnija luka u Dalmaciji, kazao je Bulj.

Na prošlotjednoj sjednici Sabora upozorio da se luka Gaženica, u koju je država uložila 200 milijuna eura, sada daje turksoj kompaniji u koncesiju na 20 godina za samo malo više od 32 milijuna kuna.

Marjana Šešelja Botić iz Akcije mladih istaknula je kako su u ovom slučaju ugroženi interesi Republike Hrvatske.

– Ne bi me čudilo da se na Uskrs potpiše ugovor o koncesiji za Gaženicu budući u subotu ističe rok za žalbu, rekla je Šešelja Botić.

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar 16. ožujka donijelo je odluku o dodjeli koncesije na 20 godina jedinom ponuditelju, tvrtki Zadar International Port Operations (ZIPO). Iza nje stoji Global Ports Holding, međunarodni konzorcij kojemu su vlasnici u Turskoj.

Koncesija se odnosi na zgradu putničkog terminala, morski akvatorij te parkiralište.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...