Čeka nas naglo zatopljenje vremena, posebice za vikend

Čeka nas naglo zatopljenje, posebice za vikend. To će rezultirati i ubrzanim topljenjem snijega, što bi prema rezultatima hidrološkog prognostičkog modela, za vikend, i početkom novog tjedna, moglo dovesti do proglašavanja redovnih ponegdje i izvanrednih mjera zaštite od poplava. To se, prije svega, očekuje na području Like, Gorskog kotara i dijela središnje Hrvatske, donosi N1.

Danas će biti promjenjivo oblačno uz nešto sunčanih razdoblja, a povremene kiše ili kakvog pljuska može biti na Jadranu i predjelima uz njega. Prema večeri je kiša sve izglednija te će je biti u većini naših krajeva.

Uz pogoršanje vremena u paketu ide i pojačan vjetar. Kako to obično biva, na moru će biti najvjetrovitije uz umjereno jugo i jugozapadnjak, a potkraj dana i tijekom noći okrenut će na prolazno umjeren do jak sjeverozapadnjak. Drugdje će vjetar biti uglavnom slab do tek povremeno umjeren jugozapadni.

Najviše dnevne temperature danas će se uglavnom kretati od 8 u gorskim do 13 stupnjeva u istočnim predjelima. Temperature će se duž Jadrana kretati od 10 do 15 stupnjeva.

U nastavku tjedna, uz južinu, još toplije, osobito danju. Krajem tjedna bi se kopneni predjeli, osobito istočni, mogli zagrijati čak i do 20 stupnjeva. Proljeće je tu, štoviše, mnoge bi zatopljenje pred vikend i za vikend moglo i šokirati, posebice meteoropate. Pred nama su promjenjivi i sve topliji dani, tek povremeno s malo kiše, ali i sve više sunčanih razdoblja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...