Dan narcisa u Kalima; Otočani tijekom devet godina prikupili sto tisuća kuna za nabavku aparata za zračenje

Akcija “Dan narcisa” posvećena borbi protiv raka dojke obilježava se u svim većim gradovima lijepe naše. Akcija će se održati u subotu 23.03. pod motom Zdravlje – svjetlo života!

I ove godine u akciju će se uključiti otoci Ugljan i Pašman a domaćin ovogodišnje desete po redu akcije za otoke je Općina Kali gdje će se u subotu 23.03. u 10 sati na mulu kod Uljare (u slučaju lošeg vremena kod Doma) okupiti otočke udruge i KUD-a.

Tom prigodom uz darivanje cvijeta narcisa – simbolom izdržljivosti, svjetla i proljeća žitelje otoka Ugljana i Pašmana očekuje i bogat kulturni program kojega su pripremili domaćini mjesto Kali uz pomoć udruge “Kančuolica”.

U programu će sudjelovati KUD „Posestrine i pobratimi“, mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana ,Udruga „Zadarske mažoretkinje, djeca područne škole Kali te glumica i redateljica Milena Dundov.

Akciji se spremno odazvao i Marko Kolega, načelnik Općine Kali, Ina Kolega direktorica TZ Kali i dr. Silvestra Kolega koja je pripremila prigodan govor na temu o prevenciji raka dojke. Otočani su svih ovih godina pokazati veliko srce i spremnost da svojim prikupljenim sredstvima pomognu opremanju novog Onkološkog odjela Opće bolnice Zadar, točnije za nabavku aparata za zračenje onkoloških bolesnika pa su tijekom ovih devet godina do sada prikupili ukupno 96.765,00 kn.

Idejni pokretač ove akcije na otoku je Vesna Benić koja godinama surađuje sa udrugom Europa Donna Zadar te je prigodom ove akcije iznova okupila otočke udruge i to udrugu žena “Kukljica” iz Kukljice, udrugu “Kančuolica” iz Kali, udrugu žena “Luzor” iz Preka, KUD “Sv.Ante” iz Lukorana, udrugu žena “Sv.Fume” iz Sutomišćice, udrugu “Arija” i  “Điran” iz Ugljana, udrugu “Levanda” i KUD “Sv.Luka” iz Ždrelca.

Ovim putem pozivamo sve naše sumještane da se odazovu akciji “Dan narcisa” u subotu 23.03. u 10 sati na mulu kod Uljare u Kalima.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...