Pokušali prenijeti znanje zadarskim ugostiteljima

David Skoko održao prvu edukativnu radionicu zadarskim kuharima

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U sklopu projekta Zona – okusi i mirisi zadarskog kraja  održana je prva edukativna radionica namijenjena  kuharima zadarskih restorana sa ciljem  zajedničke suradnje i promocije tradicionalnih  autohtonih jela našeg podneblja kao i  popularizacije gastronomske ponude.

Zadarska županija je sastavni dio mediteranskog kulturnog kruga pa je samim time i mediteranska prehrana jedno od obilježja ovoga prostora.
Kroz ovaj projekt želimo omogućiti da se u restoranima Zadarske županije nađu sezonska mediteranska jela na zasebnim jelovnicima koja bi reklamirala okuse i mirise Zadarskog kraja. Naglasak je upravo na njihovoj izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti ovisno o sezoni, berbi ili ulovu.
Edukativnu radionicu vodio je poznati kuhar  David Skoko u suradnji s  Renatom Kraljevom koji su svojim iskustvom pokušali prenijeti znanje zadarskim ugostiteljima.

Na edukaciju su se odazvali kuhari   restorana: Harbour, Restoran Groppo, Hedonist,  Hotel Mediteran, Restoran Roko, Restoran Foša i  Restoran Pijat.
Na sljedećoj radionici planiramo uključiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) kako bi se  povezali sa zadarskim restoranima sa ciljem zajedničke suradnje i nabavke domaćih lokalnih proizvoda.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar