Djeca vrtića Bubamara iz Benkovca posjetila Hitnu pomoć

Povodom programa educiranja predškolske djece o djelatnostima hitne službe, generacija predškolaca dječjeg vratića Bubamara, posjetila je Hitnu službu u Benkovcu. Koliko su i jesu li djeca uživala, što ih je najviše zanimalo te je li strah od doktora konačno nestao, doznali smo u razgovoru s Grozdanom Babić.

Djeca su prije svega bila oduševljenja, jer im je ovo bio prvi doticaj s hitnom službom te upoznavanjem doktora i medicinskih sestara, a da djeca nisu bolesna. Time su djeca bila opuštena i jako zainteresirana za gledanje i istraživanje opreme s kojom doktori rade na terenu. Nakon što smo upalili plavo svjetlo(rotirku) na vozilu hitne, djeca su bila malo preplašena, ali su se ubrzo opustila, te im je postalo toliko zanimljivo da su jedni druge učili čemu što služi, onako ponosni jer su oni naučili nešto novo, – rekla nam je Grozdana Babić

Uzimajući u obzir sigurnost i zaštitu djece važno ih je kvalitetno educirati i pripremiti kako bi mogli učinkovito reagirati u situacijama koje zahtijevaju pružanje prve pomoći njima samima, drugoj djeci  ili odraslima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...