Cestitka_Uskrs

Forum žena SDP-a poziva na marš: “Pružimo otpor onima koji bi nas zatvorili u bedeme”

“Živimo u svijetu koji je potpuno neprijateljski nastrojen prema radu. Rad je sve više nesiguran, privremen i neorganiziran. U proletarijatu pak prevladavaju žene.

Svjedokinje smo kako se već osvojena prava ukidaju na svakodnevnoj razini… reproduktivna, radnička, socijalna, rodna…

Patrijarhalni bogovi i danas pojačavaju pritisak ne bi li stvorili pukotine u koje će ugurati svoje patrijarhalne „mudrosti“, ali ženska povijest je pokazala da se žene nikada nisu borile samo za opstanak već  i za smisao borbe, ne samo za nove definicije već i za pravo da definiraju.

Oduzimanjem prava na izbor oduzima nam se ono najosobnije, pravo na vlastito tijelo. Dozvolimo li im to šutnjom ili ne činjenjem, a da im ne podmetnemo nogu, možemo očekivati da ćemo u skoro vrijeme šepati. Ili gmizati..

Mi žene znamo da imamo pravo i oslanjat ćemo se na vlastitu žensku snagu u kreiranju društva različitosti, društva koje ne zanemaruje svoje potencijale, društva socijaldemokratskih vrijednosti. Žene svoju moć trebaju graditi autonomno na osnovi vlastitog rada, vlastite vrijednosti, a definirane bitkama koje smo već dobile.

Svima onima koji žele patronizirati naš um, tijelo i naše vrijednosti – vrijednosti socijaldemokracije – poručujemo: No passaran!

Zadarske bedeme je prepoznao UNESCO a mi smo prepoznale bedeme u glavama  zadarske vlasti. Evropsku povelju o ravnopravnosti spolova na lokalnoj i regionalnoj razini koja bi svakodnevni život građanki i građana našeg grada učinila kvalitetnijim zadarske vlasti su odbile potpisati, licemjerno se pozivajući na „manjkavost“ iste.  Tu istu povelju u RH dosada je potpisalo 20 gradova i županija kao i mnogi veliki i mali evropski gradovi.

Zadranke i Zadrani ako ste i vi protiv

Nejednakih plaća

Izrabljivanja radnica

Siromaštva

Imperativa profita

Neosuđenih nasilnika

Konzervativne revolucije

Isključivosti

Fašizma

Profesionalnih sijača mržnje

„ gospodara „ naših maternica

Patrijarhata

Demografske obnove na njihov način

marširat ćemo zajedno na  Dan žena , 08.03.2018.g u 18 h od crkve Gospe od zdravlja do Narodnog trga.

Pružimo otpor onima koji bi nas zatvorili u bedeme!”, kažu iz Foruma žena SDP-a Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...