Futsal Zadar: Zahuktava se borba za play off

Zahuktava se futsal prvenstvo u 1. ligi Zadarske županije. Već se zakoračilo u četvrtu dionicu prvenstva, gdje je ostalo još šest kola do kraja regularnog dijela. U gornjem dijelu ljestvice puno je jasnija slika, nego u donjem dijelu.

Borbu za startnu jedinicu u play offu vode Varoš i Tin. Puntamika je također sigurna na trećem mjestu, dok su Vrsi već jednom nogom zakoračili u play off.

Za preostala dva mjesta, veliku će borbu voditi Plovanija, Ugljan i Idassa iz Nadina. Stanje u donjem dijelu ljestvice je više nego zamršeno. Računica je jednostavna. Dva posljednja kluba napustit će elitno društvo zadarskog futsala, dok će momčadi na 11. i 12. poziciji razigravati za ostanak u eliti.

Trenutno je velika gužva na samom začelju, gdje veliku borbu vode Gauni, Sveti Ante, Kontra i Poljica. Paklenica je dobrim igrama u posljednje vrijeme koliko toliko isplivala s mjesta davljenika, dok Young Boysi i Ploča iz kola u kolo pokušavaju prigrabiti zlata vrijedne bodove koji im jamče siguran ostanak, bez previše šokova. Kako će proći ova uzbudljiva završnica prvenstva, tek nam ostaje za vidjeti. No, sigurni smo u jedno, čeka nas pravi triler.

Dosadašnji dio prvenstva pokazao nam je da će završnica biti iznimno uzbudljiva, što daje posebnu draž natjecanju. Svjedoci smo kako na scenu dolazi jedna nova, talentirana generacija futsal igrača. Mišljenja sam da tko god uđe u play off može otići do kraja, tako da će Varoši  biti teško obraniti prošlosezonski naslov. Svakako da će Tiho Knežević htjeti vratiti trofej u Tinove vitrine, dok će svoju priliku iz prikrajka vrebati Puntamika, Vrsi, Plovanija, Ugljan i Idassa. Posebno me se dojmila igra mladosti iz Vrsi, dok je Ugljan već na Futsal čaroliji pokazao da se može nositi sa svakim. Što se borbe za ostanak tiče, smatram da će ostanak izboriti momčadi koje budu imale više koncentracije i hrabrosti u samoj završnici prvenstva. – rekao nam je Marko Šimurina, predsjednik Futsal saveza Zadarske županije.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...