reakcija

Gaženica i službeno u turskim rukama na 20 godina; Pupić Bakrač Butkoviću: “Ovo je moguće samo u banana državi”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar jučer je donijelo odluku o 20-godišnjoj koncesiji na luku Gaženica tvrtki Zadar Internacional Port Operations d.o.o. (ZIPO) koja je krajem prošle godine osnovana u Zagrebu.

Osnivač te tvrtke je Global Ports Netherlands B.V. iz Nizozemske, ali riječ je ustvari o turskom kapitalu budući je osoba ovlaštena za zastupanje Arpak Demircan, iza kojeg stoji najveći lučki operater Global Ports Holding.

Prva reakcija na odluku stigla je od vijećnika Marka Pupića Bakrača koji piše resornom ministru Butkoviću:

Samo u banana državama moguće ja da netko tko je potpisao ugovor sa Vladom RH i prekršio ga ponovno konkurira u istoj toj državi na natječaju istog tipa i biva izabran na tom natječaju.

U ime Vlade RH Vi ste potpisali ugovor sa Turskim investitorima za luku Gruž. Zbog  njihovog nepoštivanja potpisanog ugovor je razvrgnut. Usprkos našim upozorenjima i zahtjevima do sada se niste se očitovali o koncesijskom postupku za luku Gaženica koja je proglašena za luku od osobitog gospodarskog interesa za RH.

Na odluku Upravnog vijeća izjaviti ćemo žalbu. Nadamo se da ćete napokon reagirati na jedini mogući i ispravan način te poništiti tu odluku.

Sramotno je kome se daje luka Gaženica u koncesiju, na koji način i pod kojim uvjetima. Građani grada Zadra i Zadarske županije su revoltirani. Zakon akcije i reakcije kaže da za svaku akciju (silu) postoji jednaka, ali suprotna reakcija. Koja je reakcija na izvrgavanje prava i nepravdu ?

Vijećnik u županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar