Hrvatska kakvu želimo; Dodijela nagrada za najbolje likovne i literarne radove

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije jučer je u Zagrebu u sklopu izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine unutar kampanje „Hrvatska kakvu želimo“ nagradilo učenike osnovnih škola. Ministrica Gabrijela Žalac  na svečanoj je manifestaciji održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici osnovnoškolcima iz čitave Hrvatske dodijelila nagrade za najbolje likovne i literarne radove.

Regionalni koordinator natječaja za Zadarsku županiju bila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Na natječaju su sudjelovali učenici iz 222 osnovne škole s prostora Republike Hrvatske čiji su radovi ocjenjivani na školskoj, županijskoj i državnoj razini, a nagrađeno je po 12 najboljih u četiri kategorije:

najbolji likovni radovi od I. do IV. razreda osnovne škole
najbolji literarni radovi od I. do IV. razreda osnovne škole
najbolji likovni radovi od V. do VIII. razreda osnovne škole
najbolji literarni radovi od V. do VIII. razreda osnovne škole.
Među četristotinjak djece našlo se i deset učenika iz Zadarske županije.

Šime Marelić iz OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca osvojio je treće mjesto na državnoj razini za rad „Hrvatska kakvu želimo“ u kategoriji literarnih radova učenika od I. do IV. razreda.

Prigodne darove za postignuća na županijskoj razini učenicima su uručili ravnateljica ZADRE NOVE Sanja Peričić i zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

U kategoriji likovnih radova učenika od I. do IV. razreda nagrađeni su Cvita Baričić i Hana Vrankuljiz OŠ Sveti Filip i Jakov te Martina Rudić iz OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca.

U kategoriji literarnih radova učenika od I. do IV. razreda nagrađen je Šime Marelić iz OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca.

U kategoriji likovnih radova učenika od V. do VIII. razreda nagrađeni su Petra Lipić iz OŠ Braća Ribar iz Posedarja te Lucija Eškinja i Iva Kruneš iz OŠ Sveti Filip i Jakov.

U kategoriji literarnih radova učenika od V. do VIII. razreda nagrađeni su Lara Petrović, AntoniaVanjak i Patrick Paleka, svi iz OŠ Petra Preradovića u Zadru.

Učenice i učenici osnovnih škola pokazali su nam u kakvoj Hrvatskoj žele živjeti i pridonijeli stvaranju Hrvatske 2030. godine kada će već biti punoljetni građani i kada će i sami pridonositi cjelokupnom razvoju Hrvatske – izjavila je ministrica Gabrijela Žalac na dodjeli priznanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...