Hrvatski boksači izgubili od Francuske, Toni Filipi jedini upisao pobjedu!

Hrvatska momčad u Svjetskoj boksačkoj ligi Croatian Knights u svom je trećem nastupu u skupini B pretrpjela i treći poraz izgubivši u Zadru od France Fighting Roostersa sa 1-4.

I u najboljim danima Tyson hladno odgovorio na Wilderovu tvrdnju kako bi ga savladaoBio je to prvi nastup Croatian Knightsa u Hrvatskoj, no nakon poraza u Italiji od Thundera i Velikoj Britaniji od Lionheartsa, morali su priznati da su bolji i boksači iz Francuske.

Jedinu pobjedu za hrvatsku momčad ostvario je domaći borac, 22-godišnji Zadranin Toni Filipi koji je u posljednjoj borbi večeri jednoglasnom odlukom sudaca svladao Kristijana Dimitrova u kategoriji do 91 kilograma. Bila je ovo druga Filipijeva pobjeda u isto toliko nastupa u Svjetskoj ligi, prije mjesec dana je svladao i Clementea Russoa, člana Italian Thundera.

Filipi je dominirao u svih pet rundi protiv Dimitrova, no njegovi momčadski kolege koji su nastupili prije njega nisu bili dorasli suparnici.

U prvoj borbi večeri u kategoriji do 49 kilograma Gruzijac Nodari Barbaidze izgubio je od Samuela Carmone jednoglasnom odlukom sudaca, baš kao i Filip Poturović koji je u kategoriji do 56kg izgubio od Samuela Kistohurryja. Oba predstavnika hrvatske momčadi izgubila su svih pet rundi.

U trećoj borbi večeri, onoj do 64kg, 18-godišnji Petar Cetinić je u prve dvije runde bio ravnopravan Hassanu Amzileu, no što je borba dalje odmicala tako je Cetiniću kopnila snaga pa je izbornik Leonardo Pjetraj u četvrtoj rundi odlučio predati dvoboj.

Edin Avdić je u kategoriji do 75kg pružio dobar otpor Nizaru Trimechu, no ipak je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Za 15 dana na programu je ponovni susret Fighting Roostersa i Knightsa u Parizu, dok će naši boksači u travnju imati dva domaća nastupa. Prvo će 6. travnja u Zagrebu gostovati British Lionhearts, a 13. travnja će u Pulu stići Italian Thunder.

Nakon tri kola Fighting Roostersi vode na ljestvici s devet bodova, Lioneheartsi i Thunder imaju po četiri boda, dok su Knightsi posljednji s jednim bodom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...