HSP-ovac djecu obukao u uniformu HOS-a; Zadarski ogranak stranke nema komentara

“Ima ko će iza nas ostat “Za dom spreman”, ma koliko se trudili petokrakaši! Bog i Hrvati! Za dom spremni”, nadopisao je šef splitskog HSP-a Ivica Vladava uz fotografiju djece u fantomkama i HOS-ovim uniformama.

Očito ga je potakla nedavna odluka Vijeća za suočavanje s prošlošću prema kojem je pozdrav “Za dom spremni” neustavan te se je njegovo korištenje dopušta u tek iznimnim situacija. S druge strane zvijezda petokraka, u kontekstu antifašističke borbe nije sporna.

Demokratski okvir dopušta Vladavi da javno iskaže nezadovoljstvo spomenutom odlukom, no je li za te potrebe trebao malodobnu djecu obući u ratnu opravu “ustaške” postrojbe?

Njegov kolega, predsjednik županijskog vijeća HSP-a za Zadarsku županiju Robert Gregorić kaže da na taj “privatan potez” kolege nema komentara.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...