Individualna i štafetna bronca najmanjih plivača PK Zadra

Najmanji plivači „Zadra“ nastupili su u subotu u Splitu na svom glavnom natjecanju u sezoni – PRVENSTVU HRVATSKE ZA POČETNIKE REGIJE 1. Za uspješni nastup pobrinulo se 17 najmlađih plivača koji su na 25 metarskom bazenu Poljud plivali u disciplinama: 100 m mješovito, 50 m slobodno, 50 m prsno, 50 m leptir, 50 m leđno, 100m slobodno i štafeti 4x50m slobodno.

Ekipa: David Štulina, Ivan Puhalović, Marko Smojver, Mate Smojver, Mihael Nimac, Petar Matak, Roko Mazić, Filip Župan, Andrea Uhoda, Bernarda Petešić, Cvita Knežević, Matea Grbin, Mia Šarić, Zara Medanić, Lori Sutlović, MIa Zekanović i Petra Tadić.

U konkurenciji 11 klubova i 204 plivača iz cijele Dalmacije najbolji plasman isplivala je Mia Šarić koja je u disciplini 50m prsno (52:46) isplivala 3.mjesto! Za ekipni uspjeh zaslužna je ženska štafeta, u disciplini 4x50m slobodno (03:07.97) početnice su isplivale broncu, sastav štafete: Mia Šarić, Bernarda Petešić, Andrea Uhoda i Zara Medanić.

U individualnim nastupima u najboljih 10 ulazili su i Marko Smojver (5.mjesto na 50m prsno), Matea Grbin (6.mjesto na 50m prsno) i Ivan Puhalović(6.mjesto na 100m slobodno i 50m prsno) a treneri Danijela Kurtin, prof. i Ivan Karavida, prof. zadovoljni su nastupima plivača obzirom da su plivali najbolje rezultate; pogotovo na sve plivače kojima je ovo bilo prvo prvenstvo Dalmacije.

Mali natjecatelji nastavljaju sa radom i pripremama za natjecanja u 50 metarskom bazenu a već idući vikend, 10 i 11.03. PK Zadar putuje na Ekipno PH koje se odvija u Zagrebu. Plivačice Zadra branit će ostanak u A razredu, sa najboljih 8 klubova u državi a plivači koji su lani bili u B razredu bore se za što viši plasman i ulazak u A rang.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...