NAJAVA

Izložba „MAGISTRA LUDI“ autorice Đurđice Horvat u MAS-u

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Iz Muzeja antičkog stakla najavljuju izložbu „MAGISTA LUDI“, autorice Đurđice Horvat, višestruko nagrađivane keramičarke i kiparice. Izložba će se otvoriti 16. ožujka 2018. godine, s početkom u 19,00 sati u velikoj izložbenoj dvorani  Muzeja antičkog stakla u Zadru.  Sva zainteresirana publika izložbu će moći vidjeti do 20. travnja 2018. godine.

Đurđica Horvat kiparstvo je diplomirala na autorskoj umjetničkoj školi AGORA, u klasi akademskog kipara Ivana Kožarića. Izlagala je na više od dvadeset samostalnih i na mnogim skupnim žiriranim i međunarodnim izložbama, te sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama.

Izložbom „MAGISTRA LUDI“ autorica se publici predstavlja radovima nastalim u tehnici fuzije stakla.

Đurđica Horvat i njen susret s medijem stakla, jasno nam daju do znanja kako je riječ o osobi koja je odavno nadišla puku refleksiju. Stoga i način na koji  oblikuje i interpretira aktove, u sebi ne nosi ništa inflatorno, već viđeno. Posve je to svjež  pogled na susret fragilnosti i čvrstoće ženstvenosti, amalgam koji nas istovremeno vraća u prapovijest i intuitivno sluti što će tek zbiti. („Tihomir Oremović“).

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar