Izložba „MAGISTRA LUDI“ autorice Đurđice Horvat u MAS-u

Iz Muzeja antičkog stakla najavljuju izložbu „MAGISTA LUDI“, autorice Đurđice Horvat, višestruko nagrađivane keramičarke i kiparice. Izložba će se otvoriti 16. ožujka 2018. godine, s početkom u 19,00 sati u velikoj izložbenoj dvorani  Muzeja antičkog stakla u Zadru.  Sva zainteresirana publika izložbu će moći vidjeti do 20. travnja 2018. godine.

Đurđica Horvat kiparstvo je diplomirala na autorskoj umjetničkoj školi AGORA, u klasi akademskog kipara Ivana Kožarića. Izlagala je na više od dvadeset samostalnih i na mnogim skupnim žiriranim i međunarodnim izložbama, te sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama.

Izložbom „MAGISTRA LUDI“ autorica se publici predstavlja radovima nastalim u tehnici fuzije stakla.

Đurđica Horvat i njen susret s medijem stakla, jasno nam daju do znanja kako je riječ o osobi koja je odavno nadišla puku refleksiju. Stoga i način na koji  oblikuje i interpretira aktove, u sebi ne nosi ništa inflatorno, već viđeno. Posve je to svjež  pogled na susret fragilnosti i čvrstoće ženstvenosti, amalgam koji nas istovremeno vraća u prapovijest i intuitivno sluti što će tek zbiti. („Tihomir Oremović“).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...