Klub u Kneževoj

Jazz i samo jazz; Koncert najpoznatijeg hrvatskog jazz bračnog para – Lele i Joea Kaplowitza

Arhiva AZD/Ilustracija

Koncertni ured Zadar od studenog 2017. jednom mjesečno pretvara Koncertnu dvoranu u Kneževoj palači u klupski prostor. Dvorana tako postaje jazz klub u kojem se unutarnjim uređenjem sa stolovima i s prigušenim svjetlilima uistinu stvara čarobna, klupska, opuštena atmosfera. Tomu ponajviše doprinosi izvrsna glazba. Tako su do danas u Klubu u Kneževoj gostovali: electro jazz band Chui, jazz kvintet Oogroovay, jazz pijanist Enrico Zanisi, latin jazz band Salsa Sandunga, a u srijedu 14. ožujka očekuje nas koncert najpoznatijeg hrvatskog jazz bračnog para – Lele i Joea Kaplowitza!

Ovaj dinamični majstorski dvojac već više od deset godina osvaja publiku diljem Hrvatske, Europe i SAD-a i to sa svojim nekonformističkim pristupom glazbi i sa strašću koja prožima Joeovo briljantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu.

Joe je zapravo Amerikanac koji već niz godina živi i radi u Hrvatskoj te svira u Jazz orkestru HRT-a i s brojnim jazz sastavima. Osim klavira svira i tubu koja se uz Lelin glas i virtuozne izvedbe nevjerojatno skladno stapa. Njihov repertoar uključuje autorske skladbe, ali i američke jazz standarde te jazz obrade hrvatskih pjesama.

Do danas su nastupili na svim značajnim jazz festivalima u Hrvatskoj te u legendarnim američkim klubovima kao što su The Blue Note, Birdland, The House of Blues, The Knitting Factory, Blues Alley kao i u velebnom Madison Square Gardenu itd., a surađivali su, kako pojedinačno tako i zajedno s velikim imenima svjetskog jazza (Miles Griffith, Bill Saxton, Ben Tucker, Dick Griffin i brojni drugi.).

Lela Kaplowitz se osim izvođačkim aktivnostima danas bavi i pedagoškim radom te je u Hrvatskoj značajna kao jazz vokalna pedagoginja.

Ne propustite koncert ovog dvojca koji osebujnom kreativnošću kroz svoje tekstove i glazbu promiče ljubav, duhovnost i osvješćivanje. Ne propustite druženje uz izvrsne glazbenike u Klubu u Kneževoj, jer glazba pokreće, poručuju iz Kneževe palače.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar