Još danas bura i niske temperature, krajem tjedna slijedi toplije vrijeme uz južinu

U četvrtak će snijega u unutrašnjosti biti manje, no bura će i dalje biti jaka i olujna, a snijega bi uz kišu moglo biti i na krajnjem jugu zemlje. Ciklona nad južnim Jadranom još će se malo produbiti pa će se iz Sredozemlja nastaviti pritjecanje vlažnog zraka, dok će sa sjevera i dalje stizati razmjerno hladan zrak, prognoza je koju donosi HRT.

Na istoku zemlje prijepodne će biti sunčanih razdoblja, no poslijepodne će oblaka s istoka biti sve više, a mjestimice i slabog snijega. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura ujutro oko -4, danju oko 3 stupnja.

U središnjim krajevima djelomice sunčano, sredinom dana i poslijepodne uz promjenljivu naoblaku. Jutro hladno uz temperaturu od -5 do -3. Danju od 4 do 6 stupnjeva, ali će se uz umjeren sjeveroistočnjak činiti hladnije.

Hladno će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu gdje će puhati jaka, na udare i olujna bura. U Lici bi uz promjenljivu naoblaku, osobito poslijepodne, moglo biti slabog snijega, dok će na sjevernom Jadranu biti djelomice, u Istri pretežno sunčano.

Jutarnja temperatura u gorju od -10 do -7, a dnevna oko nule, na moru od 7 do 9 stupnjeva. Hladan zrak će se s burom spustiti prema jugu pa će u Dalmaciji mjestimice biti snijega, osobito u unutrašnjosti. U sjevernoj Dalmaciji djelomice sunčano.

Bura će ovdje malo pojačati pa će biti jaka i olujna. Temperatura ujutro u unutrašnjosti od -3 do 0, na moru od 1 do 5, dnevna od 5 do 9 stupnjeva. Na jugu će prevladavati oblačno, povremeno s kišom na otocima i snijegom u zaleđu, a uz obalu može biti i kiše i snijega. Uz buru koja će biti jaka, na udare i olujna činit će se hladnije od 5 do 9 stupnjeva, koliko će biti maksimalna temperatura.

U nastavku tjedna u kopnenom području većinom bez oborina, slab snijeg moguć je još povremeno u petak na krajnjem istoku. Jutra će biti hladna, a dnevna će temperatura uz više sunčanog vremena postupno rasti. Na Jadranu sljedećih dana barem djelomice sunčano, a uz više oblaka malo kiše može pasti na južnom dijelu u petak. Bura će u petak postupno oslabjeti. U nedjelju će zapuhati jugo, bit će sve toplije, ali i oblačnije, pa se na većem dijelu Jadrana očekuje i mjestimična kiša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...