KK Zadar i ŽKK Zadar dali podršku Opatijskoj inicijativi Damira Miškovića

Iz svih hrvatskih regija dopire sve glasnija podrška inicijativi Damira Miškovića.

U Varaždinu se pred novinare zajedno izašli predstavnici Nogometnog kluba Varaždin, Rukometnog kluba Varaždin 1930 te Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin.

– Primarni cilj ove inicijative je omogućiti normalne uvjete za razvoj. Naravno to ne znači financiranje bez vlastitih sredstava, već prvenstveno financiranje omladinskih pogona, da se može osigurati normalan razvoj. Važno je da se ne radi samo o javnim novcima, već novcima koji bi omogućili normalno funkcioniranje, kazao je Toni Dalić, direktor NK-a Varaždina na zajedničkoj konferenciji, prenosi sport.com.

Vrlo je zanimljivo da svakoga dana raste broj dalmatinskih klubova koji podržavaju inicijativu, službenu podršku iskazali su praktično svi vaterpolski klubovi: VK Jadran, VK Mornar-Brodospas, VK POŠK, VK Solaris, VK Bura, ŽVK Jug, pa košarkaški klubovi Akademija Žana Lelas, GKK Šibenik, KK Alkar, KK Kaštela, KK Split, KK Zadar, KK Ragusa, ŽKK Šibenik, ŽKK Split, ŽKK Zadar…

Sjetimo, Opatijska inicijativa se temelji na prijedlogu Damira Miškovića o financiranju hrvatskog momčadskog sporta prihodima od TV prava, boravišne pristojbe, sportskih kladionica, gradskih poreza i dodatnih olakšica za sport.

Pritom je istaknuo kako je to “iznimno dobra inicijativa koja treba podršku države”.

“Na ovaj način bi se, uz čitav niz mjera koje treba poduzeti od strane države i Saveza (nogometnog, rukometnog, vaterpolo, košarkaškog i odbojkaškog) osigurali održivi model, sveobuhvatan model koji bi bio decentraliziran, što znači da bi se išlo na klubove. Klubovi u svim dijelovima Hrvatske imali bi zajamčen iznos novca za egzistenciju”, rekao je Gordan Jandroković koji mu je dao svoju podršku.

“Velik broj klubova je na rubu egzistencije, u malim gradovima gase se sportski klubovi, a kada se niti djeca se ne mogu baviti sportom dugoročno to nije dobra perspektiva. Ovaj bi model preokrenuo i zato treba snažnu političku i društvenu podršku”, istaknuo je Jandroković dodajući kako je danas saznao da je u loptačkim sportovima “preko 200.000 registriranih sportaša u  i što je jako bitno 100.000 mladih, ispod 18 godina”, prenosi Večernji.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...