Kocka li se Zidane sa zdravljem hrvatskog kapetana? Modrić starta protiv PSG-a

Madridski Real večeras (utorak, 6. ožujka, 20.45 sati, Arenasport 3) igra uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka kod PSG-a na Parku prinčeva. ‘Kraljevi’ imaju prednost 3:1 iz prvog susreta, a trener Zinedine Zidane u Pariz je poveo do jučer ozlijeđenog kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića.

Tri je tjedna Luka Modrić (31) bio na listi ozlijeđenih igrača madridskog Reala. Ozlijedio se 14. veljače na prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka s PSG-om, problemi s mišićem udaljili su ga od travnatih terena, a prve su procjene liječničke službe Reala predviđale četiri do šest tjedana pauze, piše tportal.hr.

‘Osjetio je bol u butnom mišiću tako da danas nije trenirao. Nadam se kako nije ništa ozbiljno, imam puno povjerenje u našu liječničku službu’, kazao je tada Zidane. Ali, bilo je ozbiljnije od očekivanog, Modrić je nakon toga propustio pet utakmica i sve je govorilo kako Zinedine Zidane neće moći računati na kapetana hrvatske reprezentacije u današnjem uzvratu u Parizu gdje Real brani prednost 3:1 iz prve utakmice.

No, Modrić se nakon samo tri tjedna čudesno oporavio, za vikend je navodno trenirao punom snagom s prvom momčadi te našao se na popisu igrača koji su s momčadi ‘kraljeva’ u ponedjeljak stigli u Pariz, isto kao i drugi ozlijeđeni veznjak, njemački reprezentativac Toni Kroos.

Španjolski mediji bliski Realu uvjereni su kako će jedan od njih krenuti od prve minute protiv PSG-a, a većina izvjestitelja zabrinuta je jer je gotovo sigurno da niti jedan od njih nije potpuno zdrav ni spreman za svih 90 minuta paklenog ritma kojeg će zasigurno nametnuti PSG koji na svom terenu mora loviti zaostatak i traži iznenađenje.

Modrić je izvan terena više od 20 dana, pitanje je koliko je njegova ozljeda sanirana i u kakvoj je uopće formi, pa se španjolski mediji s pravom pitaju kocka li se Zinedine Zidane sa zdravljem hrvatskog kapetana? Liječnici upozoravaju kako je Modrićeva ozljeda ‘škakljiva’, istegnuća zadnje lože često znaju ‘prevariti’, ako se ne tretiraju na pravi način i ukoliko se igrač prerano vrati na teren, sve može biti puno gore.

Pitanje je i u kakvom je Luka Modrić psihološkom stanju nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo optužnicu protiv njega zbog davanja lažnog iskaza u suđenju Zdravku Mamiću. Sigurno je da ga je sve to pogodilo i da bi moglo utjecati na njegove igre u nastavku sezone. I sve to uoči možda i najvažnije utakmice kojom Real spašava loš plasman u španjolskoj ligi. Kako god bilo, Modriću večeras na Parku prinčeva neće biti nimalo lako… Ako neće moći, tu je Mateo Kovačić, spreman uskočiti i zamijeniti ga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...