Koncert višestruko nagrađivanih mladih glazbenika, klarinetista Davida Kumparea i pijanista Sandra Vešligaja

U srijedu 7. ožujka u Koncertnoj dvorani braće Bersa nastavlja se ciklus događanja pod nazivom Mladi u Kneževoj. Ovoga puta ciklus donosi koncert dvaju višestruko nagrađivanih mladih glazbenika, klarinetista Davida Kumparea i pijanista Sandra Vešligaja!

Koncert naslovljen „Cro – Classic – Ethno“ program je dua klarineta i klavira s djelima hrvatskih  skladatelja 20. i 21. stoljeća kojima je osim suvremenog glazbenog jezika implementiranog u klasičnim formama zajednička i inspiracija folklorom, narodnim melodijama i plesovima (osobito onima istarske provenijencije).

Izvođači su akademski glazbenici koji godinama ostvaruju uspješnu suradnju.

Kao duo ostvarili su nastupe diljem Hrvatske te su dobitnici brojnih nagrada i priznanja od kojih su najznačajniji: nagrada za najbolju izvedbu domaćeg autora na međunarodnom natjecanju Lions Cluba “Grand Prix” u Rijeci 2013., I. nagrada na međunarodnom natjecanju talijanske unije “Istria Nobilissima” 2013. i posebna nagrada za (pra)izvedbu domaćeg autora na ciklusu mo. Vinko Lesić u Splitu 2017. (Sonatina Branka Okmace). Značajni su i njihovi nastupi i koncerti u sklopu ciklusa Glazbene staze u Maloj dvorani Lisinski (2014. i 2015.) te ciklusa mo. Vinko Lesić u Splitu (2015 i 2017).

Ciklus Mladi u Kneževoj čine koncerti i radionice za mlade ali i koncerti mladih glazbenika kojima se organizacijom koncerta pruža podrška te stvara platforma za njihove nastupe koja im daje poticaj za daljnji rad.

Cijena ulaznice: 20 kn

Prodaja ulaznica:

Direktna prodaja

Od ponedjeljka 5.3. na Info pultu Kneževe palače

od 11 do 13 i 18 do 20 sati

Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...